U Njemačkoj prijavljeni sumnjivi letovi dronovima: "Možda su to ruske letjelice”

Foto: Profimedia

Njemački tužitelji istražuju uzastopne letove dronova iznad kritične infrastrukture u sjevernoj Njemačkoj zbog sumnje na špijunsku aktivnost. "Ured javnog tužitelja u Flensburgu pokrenuo je preliminarnu istragu zbog sumnje na sabotažu. Ne možemo trenutno dati više detalja o istrazi zbog pitanja državne sigurnosti", kazao je javni tužitelj Bernd Winterfeldt. 

List Bild, koji je prvi izvijestio o istrazi, citirao je interno policijsko izvješće u kojem se navodi da je ovoga mjeseca više puta prekršena zona zabrane leta iznad nuklearne elektrane.  

Ruski dronovi?

Bild dodaje kako državna kriminalistička policija Schleswig-Holsteina pretpostavlja da se radi o ruskim dronovima Orlan-10, koji imaju domet od 500 do 600 kilometara i mogu letjeti preko 100 kilometara na sat. Glasnogovornik državne kriminalističke policije odbio je komentirati ove navode, piše Reuters. 

Njemačka, jedan od najvećih dobavljača vojne pomoći Ukrajini, je u stanju pripravnosti zbog mogućih sabotaža. Nedavno je zatvorila vojnu bazu zbog sumnje na kontaminiranu vodu iz slavine, što se pokazalo lažnim. U travnju su dvojica njemačko-ruskih državljana uhićena zbog sumnje da su planirali sabotažne napade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.