U Splitu fizički napao djevojku pa je oteo, pobjegla je

Foto: Zvonimir Barišin/Pixsell

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjim muškarcem iz Splita, za kojeg se sumnja da je 23. listopada na štetu jedne žene počinio kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode i tjelesne ozljede.

Prema izvješću policije, osumnjičeni je fizički napao žrtvu, prisilno je posjeo u svoje vozilo i onemogućio joj slobodu kretanja tako što joj nije dopustio da napusti vozilo. Nakon što je uspjela pobjeći oštećena je potražila pomoć policije, a liječničkim pregledom utvrđeno je da je zadobila lakše tjelesne ozljede.

Kazneno prijavljen

Policijski službenici su po zaprimljenoj prijavi odmah krenuli u potragu za osumnjičenim i pronašli ga na području Splita, gdje je priveden u službene prostorije. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja mladić je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Osim navedenih kaznenih djela, policija je tijekom istrage utvrdila da je osumnjičeni počinio i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja. Kod njega je pronađen ilegalni pištolj kategorije B s nepotpunim tvorničkim brojem i pripadajućim spremnikom, za koji nije imao potrebnu dozvolu. Oružje je nepropisno nosio u osobnoj torbici, izvan metalnog ormara ili sigurnog spremišta, a boravio je izvan mjesta prebivališta.

Protiv 24-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu, uz zahtjev za izricanje kazne zatvora u trajanju od 60 dana i trajno oduzimanje pronađenog pištolja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.