Posebna regulacija javnog prijevoza u Zagrebu na dan Svih svetih

Ilustracija: Josip Regović/Pixsell

Iz Grada Zagreba su izvijestili kako je ZET u potpunosti spreman za organizaciju prijevoza na dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan.

Od subote, 26. listopada prati se prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključuje se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti, kažu.

Posebna regulacija javnog prijevoza bit će na snazi u petak, 1. studenoga.

Tramvajski promet

Na blagdan Svih svetih, u petak 1. studenoga,  u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red, ali će na linijama 4, 6, 11, 12 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. 

Autobusni promet

Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, u petak, 1. studenoga, autobusi će od 8 do 20 sati voziti na izvanrednim linijama:

  • Kaptol – Mirogoj;
  • Kaptol – Mirogoj – Krematorij;

Na linijama Kaptol - Mirogoj i Kaptol - Mirogoj - Krematorij, autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.

  • Kvaternikov trg – Srebrnjak;

Trasa linije: Terminal Kvaternikov trg - Heinzelova - Kvaternikov trg - Domjanićeva - Srebrnjak - Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom u povratku. 
Autobusi izvanredne linije 297 zaustavljat će se samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.
Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na peronu linije 201, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice.
Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.
Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

  • Dubrava – Miroševec;
  • Dubec – Markovo Polje;
  • Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Besplatan prijevoz

Prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama prema gradskim grobljima na području Grada Zagreba bit će besplatan u petak, 1. studenoga, poručuju iz Grada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.