Djeca u teškoj nesreći kod Vinkovaca izletjela kroz staklo. Jedno je danas umrlo

Foto: PU vukovarsko-srijemska

UMRLO je dijete koje je teško stradalo u prometnoj nesreći koja se dogodila 7. travnja na cesti Andrijaševci - Retkovci kod Vinkovaca. Policija je vijest o smrti djeteta dobila danas u 18:20 iz KBC-a Osijek.

Policija je dan nakon nesreće objavila detalje. Očevidom je utvrđeno kako je zbog tehničke neispravnosti došlo do eksplozivne dekompresije pneumatika stražnjeg lijevog kotača osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, uslijed čega je 27-godišnjakinja izgubila nadzor nad upravljačem i vozilom prešla u suprotnu prometnu traku, gdje je udarila kombi daruvarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnjak, dolazeći joj u susret.

Djeca nisu bila vezana, ispala su kroz vjetrobransko staklo

Dvoje djece, koje je na zadnjem sjedištu osobnog automobila prevozila 27-godišnjakinja, nije bilo vezano sigurnosnim pojasima te su uslijed udara ispali iz automobila kroz vjetrobransko staklo i pali u zemljani odvodni kanal, prilikom čega je jedno dijete zadobilo teške tjelesne ozljede opasne po život, a drugo teške tjelesne ozljede, objavila je tada policija.

Djeca su iz Opće županijske bolnice Vinkovci prevezena u KBC Osijek na daljnje liječenje. U nesreći je teške ozljede zadobila i 27-godišnja vozačica, dok su 31-godišnji suvozač u njenom automobilu i 28-godišnji vozač kombi vozila lakše ozlijeđeni.

Izvršenim alkotestiranjem oboje vozača nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu. Policija će protiv vozačice podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u izazivanje prometne nesreće.

*Vežite se sigurnosnim pojasevima u automobilima. Vezanje pojasa značajno povećava šanse za preživljavanje u slučaju prometne nesreće. Ma koliko kratak put bio, uvijek se vežite i pobrinite se da svi koji su s vama u vozilu također budu vezani. Vežite se i ako sjedite na stražnjem sjedalu - zakoni fizike jednako vrijede i na prednjem i na stražnjem sjedalu. Osim što je to i zakonski uvjetovano (nevezivanje pojasa je novčano kažnjivo), sigurniji ćete biti i vi, ali i svi ostali koji se nalaze s vama u vozilu. Vezanje pojasom jedan je od najučinkovitijih načina sprječavanja teških stradavanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.