Vatrogasci će i drugu noć dežurati na požarištu kod Trogira

Foto: PIXSELL/Josko Herceg

Na požarištu u blizini hotela Medena kod Trogira i drugu će noć dežurati vatrogasci jer iako je požar pod nadzorom još nije proglašeno gašenje, izvijestio je večeras trogirski DVD.

"Požar je i dalje pod nadzorom ali još nije proglašeno njegovo gašenje te će i noćas, drugu noć u nizu, na požarištu dežurati vatrogasci," rekli su Hini u DVD-u Trogir.

Po njihovim podacima opožareno je oko 37 hektara, uglavnom niskog raslinja.

Nije bilo materijalne štete na obližnjim objektima.

"Požar je došao do rubova apartmanskog kompleksa"

Uprava Apartmana Medena izvijestila je ranije danas da je požar koji je u četvrtak predvečer izbio u njihovoj blizini došao do rubova kompleksa Apartmana, ali je zahvaljujući vatrogascima spriječena katastrofa, te kako postoje indicije da je požar podmetnut.

"Zahvaljujući izostanku vjetra i herojskoj organizaciji svih službi, a posebice vatrogasaca, spriječena je potencijalna katastrofa jer je vatra doprla do rubova kompleksa Apartmani Medena i prouzročila manju materijalnu štetu", rekla je predsjednica uprave Apartmana Medena Petra Jurlina.

Svi su gosti evakuirani na vrijeme, a veći dio ih se vratio nakon što su stručnjaci i institucije odobrili povratak.  "Gostima smo ponudili svu infrastrukturnu, logističku i zdravstvenu pomoć no, srećom nije bilo potrebe za tim”, kaže Jurlina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.