VIDEO Palestinka snima videe iz Gaze, pokazala kako zvuče i izgledaju izraelski udari

Palestinska novinarka Plestia Alaqad koja živi u Gazi objavila je niz videa koji pokazuju kako izgledaju izraelski napadi na taj obalni pojas. Žestoki udari na Gazu osveta su Hamasu nakon iznenadnog napada na Izrael proteklog vikenda. 

Alaqad je snimala video kod svojih susjeda, a dok je objašnjavala kako se obične palestinske obitelji nose s napadima, prekinule su je glasne detonacije. 

Kasnije se javila iz svog stana. Pokazala je da se kroz prozor od prašine i dima ne vidi gotovo ništa. Kazala je kako prozor ne može otvoriti jer se ne može disati. 

U drugim videima pokazala je posljedice bombardiranja nedaleko od svoje zgrade i ljude u stanovima dok traje bombardiranja. Potom je snimila kako izgledaju evakuacija i kaos na ulicama. 

Pogledajte i tu dužu kompilaciju njenih videa u kojima se nalaze i ranije spomenuti prizori. 

U kratkom razgovoru za BBC Plestia Alaqad rekla je da je mislila da je njena zgrada sigurna, no kaže da ništa nije sigurno u Gazi.

"Očekivala sam da će stići odgovor (na Hamasov napad, op.a.), no ovako snažan? Nitko to nije očekivao", kazala je.

"Stajali smo na ulici. Da se evakuiramo kamo? Ova situacija nije normalna. Doslovno nigdje nije sigurno", rekla je.

Kazala je da ih neprestano evakuiraju s jednog mjesta na drugo te da je triput evakuirana u jednom danu. "Situacija je jednostavno grozna", rekla je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.