Zelenski u Njemačkoj zatražio još oružja pa s istim zahtjevom otišao u Italiju

Foto: EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sudjeluje danas na forumu Cernobbio u Italiji, gdje se očekuje da će ponoviti pozive za više oružja u svjetlu ruskog napredovanja na istoku svoje zemlje.

On bi se trebao obratiti sudionicima foruma The European House-Ambrosetti u Cernobbiju, svojevrsnog mini-Davosa koji se organizira na obali jezera Como. Tamo je stigao jučer, nekoliko sati nakon što je zatražio "još oružja" od svojih saveznika tijekom sastanka međunarodnih pristaša Kijeva u američkoj zračnoj bazi Ramstein u Njemačkoj.

Još nije potvrđen sastanak s Orbanom

Zelenski je na Telegramu najavio da seu Cernobbiju planira sastati s predstavnicima talijanskih kompanija i predsjednicom vlade Giorgiom Meloni.

Ona bi ga trebala uvjeriti u potporu Italije čak i ako se jedan od partnera njezine desne i krajnje desne koalicije Matteo Salvini žestoko protivi bilo kakvom upadu Kijeva na ruski teritorij, što ukrajinska vojska provodi od početka kolovoza.

Sastanak Volodimira Zelenskog i Viktora Orbana nije potvrđen u ovoj fazi, ali mađarski nacionalistički premijer rekao je da će se "naravno" sastati s ukrajinskim predsjednikom u Cernobbiju ako bude prilike. "Imamo dobar odnos. Ako nema dijaloga, nema šanse za mir", rekao je Orban novinarima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.