Kajgana Gordona Ramsayja: "Ovaj korak u pripremi je ključan za savršenu kajganu"
KAJGANA je mnogima omiljen izbor za doručak, a ako ju malo obogatimo, može biti i dobar, brzi ručak. Hranjiva je, a mnogi ju pripremaju samostalno još od djetinjstva. Koliko je god jednostavna, uvijek je dobro čuti i pokoji savjet kako da bude još bolja.
Ovaj smo put naišli na video chefa Gordona Ramseyja u kojemu priprema "savršenu kajganu".
60 sekundi na vatri, a onda miješanje
Pripremu kajgane počeo je tako da je jaja razbio i ubacio direktno u dublju tavu, s kockom maslaca - bez mućenja prije pečenja i bez čekanja da se prvo maslac istopi na tavi. "Tajna dobre kajgane je u tome da zaustavimo kajganu da se prepeče. Nikad ne mutimo jaja prije pečenja, tako kajgana postaje grudičasta i zrnata", rekao je. Upalio je vatru i počeo ih miješati gumenom špatulom, razbijajući žumanjke.
60 sekundi je miješao, pa ih je sklonio s vatre i nastavio miješati, a naglasio je kako je važno proći špatulom i stranice tave kako biste pokupili sve, uz stalno miješanje. "Tajna dobre kajgane je u ovom sklanjanju s vatre, ne smiju se prepeći nego miješati bez vatre, iskorištavajući pritom toplinu tave", komentirao je pa dodao žlicu crème fraîchea (punomasnog vrhnja) i dobro ga izmiješao s jajima. Zatim je dodao začine i nastavio miješati jaja prema središtu tave.
Prije serviranja, na sitno je nasjeckao mladi luk i dodao ga jajima pa ponovno sve dobro izmiješao.
Jaja koja je poslužio su kremasta, lagana i pahuljasta, a tvrdi da baš kakva i trebaju biti.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati