Evo kako u nekoliko minuta od suhog baguettea napraviti aromatičan i sočan kruh
AKO SE I vama ponekad događa da u dućanu kupite svježi baguette, ali ga ipak ne stignete pojesti pa se počne sušiti - ovo je brzo rješenje kako da kruh ipak ne propadne.
U manje od deset minuta "oživite" baguette s nadjevom od češnjaka i kratko zapecite u pećnici.
Potrebni sastojci
Evo što će vam biti potrebno:
- baguette
- maslinovo ulje
- češnjak
- krem sir
- naribani parmezan ili neki drugi sir
- sušeni origano
- sol
Kako ga pripremiti
Za početak, narežite cijeli kruh na šnite pa upalite pećnicu i pripremite nadjev. Sitno nasjeckajte češnjak, jako kratko ga popržite na maslinovom ulju, pa ulje i češnjak pomiješajte s krem sirom, origanom, soli i ribanim parmezanom. Svaku šnitu baguettea s gornje strane premažite dobivenom smjesom, pa slažite jednu do druge u lim za pečenje. Kratko pecite u zagrijanoj pećnici i pazite da ne izgore - dovoljno ih je samo zagrijati.
Cijeli recept s mjerama pročitajte ovdje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati