Fritule s ribom i vruća Dubai čokolada, znamo ponudu na Europskom trgu u Zagrebu
PROŠLI vikend počeo je Advent u Zagrebu, a ponudu ovogodišnjih izdanja Fuliranja i Fooling Arounda temeljito smo istražili. Sad vam donosimo i pregled svega što nas u idućih 10 dana očekuje na Europskom trgu.
Kako najavljuju, održat će se dva koncerta, svakodnevni DJ nastupi i kuhanje uživo. Ako vas najviše zanima gastroponuda kućica, evo što ćete sve moći isprobati.
<< FOTO Ovako su izgledali prvi dani zagrebačkog Fuliranja i Fooling Arounda
Purica s mlincima, svinjsko pečenje i churrosi
The Rich Man je kućica iza koje stoje Michelinov chef Mario Mandarić i Vanja Agić, koji je publici poznat iz jedne od prethodnih sezona MasterChefa. Pripremat će pohani crni rižoto sa sipom i majonezom od limuna - street food verziju jela koje je Vanja iz restorana na Korčuli prilagodio Adventu. Imaju i puricu s mlincima, pa i svinjsko pečenje, a za desert nude argentinske churrose. Cijene se kreću od 6.5 do 11.5 eura.
Knedle sa šljivama, vruća Dubai čokolada i fritule od ribe
Cuban je kućica koja nudi originalne kubanske sendviče s trganom svinjetinom, medom, senfom, kuhanom šunkom, sirevima i krastavcima, sve u pecivu premazanom maslacem. Za desert nude cimet-rolice za 5 eura.
Na kućici Miss Winter gosti će moći isprobati tradicionalne knedle sa šljivama za 4.5 eura, a nudit će se i domaće vino vlasnika kućice. Imaju i vruću čokoladu, i to onu najatraktivniju - vruću Dubai čokoladu.
Ođe Ođe je dubrovačka kućica koja se prošle godine proslavila svojim slanim fritulama, a za ovu je godinu pripremila vrući aromatični koktel kao odu Dubrovniku u vrijeme Božića. Nudit će i fritule od raznih vrsta ribe, a za Badnjak će ih praviti od bakalara.
Istarski ombolo, roštilj majstori i trdelnik s mesom
Kućica Roll's donosi vege ponudu na Advent, koja se, uz mesne varijante, većim dijelom ponude orijentirala na bezmesna jela, ali i deserte. Cijene deserata na ovoj kućici su od 4 do 5 eura. Ginius je već poznata kućica na Adventu, a osim toplih ili hladnih zimskih alkoholnih pića, nude i kombinacije bunceka ili sarme, koje je moguće izabrati u tri oblika - u brioche pecivu, kao quesadillu ili u bowlu.
Kućica Marčeta predstavljat će Istru na Adventu - pripremat će istarski ombolo (svinjski kare sušen na buri) s kiselim kupusom i čipsom od prženog luka. Za "adventsku klasiku" tu je Eat Me s hot dogovima, debrecinkama i kobasicama u svim kombinacijama priloga i umaka od 4.5 do 7 eura, a godinama slove kao najbolji hot dogovi na Adventu.
Nova kućica koja je prvi put na EU Adventu je Budweiser, gdje će na svoje doći svi ljubitelji roštilja, koji će za njih pripremati roštilj-majstori nudeći svoje specijalitete. Prvi je put na ovom Adventu i Pasta Mise, a pripremat će pastu u kolutu sira, koja je trenutno velik svjetski gastrohit.
Mr Bun's House priprema trdelnik u slanoj i slatkoj varijanti, dok ove godine preporučuju onaj slani. Trdelnik je inače praško street food jelo - kornet od rolanog tijesta s aromom cimeta. Kao slanu verziju trdelnik su pripremili s maslinovim uljem i aromama origana i bosiljka te nadjevima od piletine, junetine i trgane svinjetine.
Za sve one koji ovakva događanja ne mogu zamisliti bez langoša, Kod Perice su oni "najbolji i domaći".
Svaki tjedan kuhanje uživo
Kako najavljuju iz organizacije, četvrtkom i subotom kuhat će se uživo - svakog četvrtka kuhat će chef Mario Mandarić, koji na kuhanje poziva i druge poznate kuhare, ali i osobe iz javnog života, uključujući pjevače i političare. Pripremat će europska jela, koja će posjetitelji moći kupiti za 7 eura, a prikupljeni novac ići će u humanitarne svrhe.
Prvi cooking show održat će se u četvrtak, 5.12., od 17 do 19 sati. Uz Marija Mandarića, kuhat će i chef Paolo Daniel Rodríguez Yuca, koji će za posjetitelje napraviti najpoznatije španjolsko jelo iz Valencije, slavnu paellu. Iduće četvrtke Mandariću će se pridružiti i poznate osobe poput Hiljsona Mandele, Elle Dvornik, Ivana Šarića i Mije Kovačić.
Subotama će se također održavati kuhanje na špici, a vodit će ga zagrebačka Kumica, koja će posjetiteljima pripremati tradicionalne zagrebačke specijalitete poput štrukli, jabuka u šlafroku, kiflica i sl. U duhu Božića Kumica će Zagrepčanima i turistima darovati jela koja napravi.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati