Jeste li probali ovakvo pohano? Puno je jednostavnije, a jako je ukusno

MALO tko ostaje ravnodušan na tanjur svježe pohanog mesa, no ponekad nas sve muči jedna stvar - prljava i zagušljiva kuhinja. Svi znamo da je za pohanje potrebno poprilično ulja u tavi, a nakon gotovog ručka često nas čeka zašprican i mastan štednjak. Također, neki bi rado izbjegli tu količinu ulja i velik broj kalorija koje sadrži ova fina hrana.
No sve se to može izbjeći jednom alternativom - pohanjem u pećnici. Ova metoda dat će hrskavu i zlatno-smeđu koricu bez viška masnoće, što je čini zdravijom opcijom za ljubitelje pohanih jela. Osim što smanjuje kalorije i čuva kuhinju od ulja, pečenje u pećnici je jednostavnije i ne zahtijeva toliko nadzora tijekom pripreme.
Kako pohati u pećnici
Postupak je sličan onom tradicionalnom.
1. Pripremite meso ili povrće - piletina, riba, tikvice ili sir idealni su za ovu metodu
2. Panirajte - namirnice prvo umačite u brašno, zatim u umućena jaja, a potom u krušne mrvice. Za dodatnu hrskavost možete koristiti panko mrvice ili kukuruzne pahuljice.
3. Pecite - namirnice posložite na lim obložen papirom za pečenje i lagano premažite uljem. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 20-30 minuta uz jedno okretanje na pola pečenja.
Recept - pileći prutići iz pećnice
Hrskavi i savršeno začinjeni prutići koje će voljeti svi - od djece do onih starijih. Recept je ovdje.

bi Vas mogao zanimati
bi Vas mogao zanimati