Priprema traje tek par minuta, a rezultat je sočni kolač s okusom i mirisom naranče
TIKTOK je odlična platforma za sve koji znaju što žele, a ovaj kolač iz blendera je apsolutni hit - brz, sočan, mirisan i savršen za one koji nemaju brdo kuhinjskih aparata, između ostalog i - električni mikser. Potreban vam je, doduše, blender, no u današnje vrijeme ga ima sve više ljudi, naročito za pripremu raznih smoothieja i ostalih zdravijih jela i napitaka.
Na TikToku smo pronašli dvije varijante - jedna je klasična, s bijelim pšeničnim brašnom, dok je druga zdravija i baza su zobene pahuljice. Pronađite ih u nastavku. Važna napomena - vodite računa o tome da naranče koje koristite budu neprskane.
Kolač od naranče iz blendera
Od sastojaka je potrebno:
- 4 jaja sobne temperature (zašto sastojci za torte i kolače trebaju biti sobne temperature, saznajte ovdje)
- 175 ml ulja
- 200 g šećera
- 1 cijela naranča (bez sjemenki, narezana na četvrtine)
- 1 žličica ekstrakta limuna (može i vanilije - lako ga napravite sami, ovako)
- 250 g glatkog brašna
- ¾ žličice praška za pecivo
- ½ žličice soli
Sve sastojke ubacite u blender, a kad nastane glatka smjesa, prelijte u duguljasti kalup obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 35 do 45 minuta. Dobro ohladite prije rezanja.
Zdraviji kolač od naranče iz blendera
Za ovaj kolač trebat će vam:
- 1 cijela naranča
- 3 jaja
- 2 šalice zobenih pahuljica
- 2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 g grčkog jogurta
- 50 ml javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Okrugli kalup za tortu promjera 20 cm obložite papirom za pečenje ili ga namastite (možete koristiti i bilo kakav drugi lim za pečenje). Naranču narežite na četvrtine i uklonite sve sjemenke. Ubacite sastojke u blender i blendajte dok ne postane glatko, a zatim izlijte smjesu u kalup za pečenje.
Pecite od 50 minuta do sat vremena ili dok vrh kolača ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ostavite 15 minuta da se prohladi, a zatim je premjestite na rešetku da se potpuno ohladi, i tada je spreman za rezanje.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati