Burger Festival traje do nedjelje, a ovo su naši favoriti (i cijene)
ZAGREBAČKI Burger Festival traje do nedjelje 20. listopada, a na Trg dr. Franje Tuđmana donosi ukupno 13 kućica, na kojima će svatko pronaći nešto za sebe. Već smo ga posjetili (detaljan vodič kroz kućice je ovdje), a sada, kako bismo vam olakšali izbor, na jedno mjesto izdvajamo naših šest favorita (plus jedan slatki favorit za kraj).
Grof Lovski
Ako ste ljubitelj mesa od divljači, nemojte zaobići kućicu Grof Lovski, na kojoj smo probali jedan od boljih burgera. Nas je oduševio Smash burger s mesom jelena za 9.80 eura, u brioche pecivu sa žutim umakom, sirom, pancetom, prženim lukom i kineskim kupusom. Probali smo i šiš burger za 8.80 eura - također s mesom jelena, kajmakom i somunom. Jela su vrlo jednostavna i bez previše filozofiranja, s fokusom na meso, i, ono najvažnije, vrlo ukusna.
Burger Bar
Drugi favorit nam je s kućice Burger Bar, a riječ je o njihovom Signature 2.0 burgeru, s brioche pecivom, rikolom, domaćom majonezom koja se zaista osjeti te nezaobilaznim junećim odreskom na koji, kada je pečen, stave gorgonzolu, karamelizirani luk i pancetu. To još malo peku, a rezultat je burger za prste polizati i košta 10.50 eura.
Chef's Burger by Ivan Pažanin
Iako je Crispy kapula obožavani klasik, ovog smo puta morali probati Pažaninov Creamy pomodoro 2.0 za 8.50 eura, koji se pokazao još jednim favoritom. Napravljen je od junetine iz lokalnog uzgoja, s cheddarom, basil garlic majonezom, krem sirom, ljubičastim lukom, rikolom i još jednim dodatkom koji nas je apsolutno oduševio - džemom od cherry rajčica. Kada bismo se ponovno vraćali, sigurno bismo odabrali isto.
Institut za burgere by Mate Janković
Na kućici Mate Jankovića smo odlučili igrati na sigurno i uzeli smo njegov klasik - Classic cheese smash za 8 eura, napravljen od 100 posto junetine iz lokalnog uzgoja, s cheddar sirom, smokey ketchupom, iceberg salatom, kiselim krastavcima i rajčicom, u mekom burger pecivu - i nismo pogriješili. Meso je bilo savršeno pečeno, a svi su se okusi savršeno stopili.
Good Food
Morali smo probati i jedan pileći burger pa je odluka pala na Crispy chicken slaw s kućice Good Food, koji košta 9 eura, a kombinacija hrskavog pilećeg filea, cheddar sira, coleslaw salate, luka i slatko-kiselog umaka definitivno nas nije razočarala. Ovo je jedan od samo dva pileća burgera na Festivalu, pa ako ste ljubitelj piletine, sigurno će vam se svidjeti.
Ice Crone
Najbolje smo sačuvali za kraj, a to je ćevap burger - ćevapi u brioche pecivu s kajmakom i ljubičastim lukom s kućice Ice Crone, koji su još bolji nego što ih pamtimo s Adventa, a koštaju 7.50 eura. Ipak, najviše smo se veselili njihovim Ice Crone sladoledima u kroasanu. U ponudi imaju sladoled od vanilije s pistacijom, sladoled od vanilije s karamelom i lješnjakom te sladoled od čokolade s Nutellom i lješnjacima, a svi koštaju po 6 eura.
Trajanje: od 10. do 20. listopada
Lokacija: Trg Franje Tuđmana, Zagreb
Radno vrijeme: svaki dan od 12:00 do 00:00
Ulaz: besplatan
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati