Na Branimircu smo jeli jetricu na naglo baš kako nam ju je nekad pripremala baka
JETRICA. Ili je volite ili je ne volite. Rijetko kad može biti nešto između toga. Mi je volimo, i to prilično. Ona na naglo puno nam je draža od jetrice na saft, a razlog je dosta jednostavan - ta pomalo brašnasta struktura jetrice draža nam je kad je pečena umjesto kad je jedemo u umaku.
Voljeli smo je još kad smo bili mali. Je li moguće? Da, da, moguće je, a iako je neko uvriježeno mišljenje kako se jetrica jede s češnjakom, mi smo je oduvijek voljeli jesti s lukom, i to puno luka. I bijelim kruhom. To je to, bez kerefeka - jetrica, kruh, luk. Malo soli i doviđenja.
Ovaj put smo je jeli kod Ante
Na fotografiji je jasno kako ova porcija (50 kuna) koju smo jeli na Branimircu, u Antinom gaju, nije ista ona kakva nas vraća u djetinjstvo, i to je točno. Teleća jetrica se ovdje poslužuje s pire krumpirom, a kad naručujete, pitaju vas želite li češnjak.
Ono čime nas je osvojila Antina jetrica je to što je rezana tanje i lijepo pečena, a mekana, baš kako nam je radila baka. Znamo da danas ima raznih varijanti, pa može biti narezana deblje, pečena puno kraće i slično, no ovo nam je bilo taman.
I inače se ovdje pošteno jede
Ne znamo jeste li već ranije zamijetili Antin gaj. Nalazi se s druge strane Branimirca, to jest suprotno od dijela gdje su nekad bile "kućice", koje su sada porušene, tako da terasa ovog restorana gleda na park Krešimirac. Ostakljena je i svi koji su tamo bili sigurno se sjećaju ogromnog stabla oko kojeg je terasa sagrađena.
Antin gaj je poznat po gablecima, i to ukusnim gablecima po dobroj cijeni - japrak 50, junetina s bobom 45, pileći paprikaš 50, vinski gulaš 38 kuna. Iako ne idemo tamo prečesto, u navratima kad smo bili, hrana je bila jako dobra, baš kakvu biste i očekivali za jedan pošten gablec - normalna porcija, ne preskupa, fina i spremljena "po domaći".
Ako ipak jetricu želite pripremiti doma, nedavno smo detaljno objasnili što i kako, pročitajte na ovom linku. Ovdje, pak, nađite još recenzija restorana.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati