Gledatelji Netflixa oduševljeni su hororom iz 2017.: "Uznemirujući je, čudan i jeziv"

Screenshot: YouTube

Netflix je polako, ali sigurno postao nezaobilazna destinacija za ljubitelje horora. Platforma je izgradila impresivnu zbirku horor filmova, bilo da ih kupuje od drugih studija, poput Prizivanja ili To dolazi, ili stvara vlastite, poput Pada kuće Usher ili Geraldove igre.

U njihovoj kolekciji mjesto je također zauzeo britanski nadnaravni folk horor film iz 2017. godine redatelja Davida Brucknera, The Ritual. Radnja prati četiri prijatelja koji odlaze u švedsku divljinu kako bi obnovili međusobne odnose. No, ubrzo nakon što uđu u šumu, susreću zastrašujuće stvorenje.

Film je dobio ocjenu od 74 posto na Rotten Tomatoesu te se našao na nekoliko popisa najboljih horora na Netflixu; kritičari ga hvale zbog jezive atmosfere i napetosti.

Filmska kritičarka i novinarka Katie Walsh, recenzirajući film za Los Angeles Times, rekla je: "Učinkovit i dobar u svom stilu, oslanja se na zvuk, jezivu scenografiju i strahove likova kako bi stvorio osjećaj neizbježne propasti."

 

Adam Nayman, filmski kritičar i autor poznat po pronicljivim analizama u magazinu The Ringer, o filmu je rekao: "Ovaj britanski horor istražuje cijenu muških prijateljstava... Lijepo je vidjeti horor film koji u završnici stvarno daje sve od sebe."

Obožavatelji horora na Redditu također su bili oduševljeni filmom.

"Nevjerojatan horor film, zaista jeziv. Mnogo je bolji od projekta Blair Witch. Kao ljubitelj horora, dajem mu ocjenu 9/10. Uznemirujuć je, čudan i, jednostavno, zastrašujući", napisala je jedna osoba.

"Sjajan horor film, stvarno jeziv", otkrila je druga.

"Sjajan film o stvorenjima. Pružio je puno više nego što sam očekivao", podijelila je treća.

The Ritual je dostupan na Netflixu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.