Quentin Tarantino otkrio koji crtić ne može smisliti: "Prve epizode su glupe"

Foto: EPA

Quentin Tarantino, redatelj poznat po svojim snažnim i često kontradiktornim stavovima, nikada nije bio fan Scooby-Dooa, a njegova su kritika i objašnjenje prilično žestoki. U intervjuu za Yesterdayland, Tarantino je opisao prve epizode Scooby-Dooa kao "glupe" te izjavio da ga nikada nije impresionirao koncept serije.

Tarantino je poznat po tome da često ima drukčije mišljenje od većine, čak i kada je riječ o legendama filmskog svijeta. S vremenom je razvio stavove koji su nerijetko izazvali iznenađenje i raspravu u javnosti. Ova nekonvencionalna stajališta već su ga dovela u nesuglasice s ikonama poput Stanleyja Kubricka, Alfreda Hitchcocka i Jean-Luca Godarda. No kada je riječ o Scooby-Doou, njegova kritika dolazi iz specifičnih iskustava iz djetinjstva.

Smetalo ga je što se neke epizode stalno ponavljaju

U razgovoru je Tarantino ispričao kako je, gledajući prvu epizodu Scooby-Dooa kao dijete, pomislio: "Što je ovo? Misterije mi se nikad nisu činile zanimljivima." Osim što mu se nije svidjela detektivska struktura epizoda, iznerviralo ga je i to što se činilo da postoji samo nekoliko epizoda koje su se neprestano ponavljale.

"Sjećam se da su svake subote ponavljali iste epizode", komentirao je, izražavajući razočaranje činjenicom da je kao dijete subotnje jutro provodio uz seriju koju nije volio i koju je već bio pogledao.

Iako su mnogi odrasli s avanturama Scoobyja i njegove ekipe u lovu na "duhove", Tarantinov otvoreni stav prema seriji možda će potaknuti neke gledatelje da preispitaju svoje djetinjstvo ili barem da razmisle o tome kako su subotnja jutra izgledala iz perspektive nekoga tko nikada nije našao užitak u tom klasičnom crtiću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.