Ridley Scott otkrio da već radi na scenariju za novog Gladijatora

Foto: EPA/Screenshot: Youtube

U KINA uskoro dolazi novi film Ridleyja Scotta, nastavak povijesnog epskog filma Gladijator. Redatelj je nedavno otkrio da već radi na scenariju za treći film. 

Iako su obožavatelji originala na ovaj nastavak čekali više od dvadeset godina, možda neće proći toliko dugo prije nego što pogledaju treći dio, piše Deadline. Nagrađivani redatelj je nedavno za časopis Total Film otkrio da radi na scenariju za novi nastavak te podijelio koliko je stranica dosad napisao. 

"Već imam osam stranica. Imam početak vrlo dobrog temelja priče", kratko je komentirao redatelj. Dodao je da nije mislio da će se vratiti u gladijatorsku arenu, ali je to jednostavno morao učiniti. 

Glavnu ulogu u Gladijatoru II igra Paul Mescal, koji je utjelovio Lucija, sina Lucille (Connie Nielsen) i nećaka glavnog negativca prvog filma Komoda (Joaquin Phoenix). Lucije je odrastao u sjevernoj Africi, kamo ga je majka poslala kako bi bio izvan dosega Rimskog Carstva. No, spletom okolnosti vratio se u Rim kao gladijator, gdje se ponovno povezao sa svojom majkom. Putem je stekao nove neprijatelje, ali i saveznike koji će mu pomoći u borbi protiv Carstva.

Podsjetimo, Scott je u rujnu za časopis Premiere otkrio da planira snimiti treći dio Gladijatora te dodao da kraj nadolazećeg filma podsjeća na jedan od mnogima omiljenih filmova.

"Već razvijam ideju za film Gladijator III. Ozbiljan sam! Zapalio sam fitilj. Kraj Gladijatora II podsjeća na Kuma, u kojem Michaela Corleonea zapadne posao koji nije htio raditi pa pita: 'Što mi je sada činiti, oče?' Dakle, sljedeći film bit će o čovjeku koji ne želi biti tamo gdje se nalazi", prenio je tada Variety njegovu izjavu. 

Gladijator II u kina dolazi krajem studenog.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.