Ćevapi bolji od onih sarajevskih stigli su i u Ljubljanu, Duje Pisac otvorio lokal

Foto: FB/Chevap House

OVOG LJETA je u sklopu zagrebačkog trgovačkog centra City Center One West otvorena ćevabdžinica Chevap by Duje Pisac, za čije ćevape mnogi koji su ih već probali tvrde da su bolji od sarajevskih. Duje Pisac sada je proširio posao i otvorio dugo najavljivani Chevap House u susjedstvu, u Ljubljani.

Chevap House u Trubarjevoj ulici otvoren je ovog četvrtka, 24. listopada, a ispred lokala posjetitelji su mogli besplatno degustirati ćevape. Osim ćevapa, u ljubljanskom restoranu nudit će i neka druga jela, poput pljeskavica, odrezaka i burgera.

Chevap postoji na nekoliko lokacija, a recept za ćevape ne bi podijelili ni za 200 tisuća eura

Prvi Chevap bar Pisac je otvorio u splitskom Jokeru, a osim njega ima i lokale u sklopu trgovačkog centra City Center one Split, u Sinju, Omišu te u City Centru West u Zagrebu. Otvoren je i Chevap House u Podstrani, a sada i ovaj u Ljubljani.

Kako smo ranije pisali, Pisac je recepturu za ćevape razvijao punih sedam godina i ima posebnu proceduru u pripremi smjese, pečenju i posluživanju, a njegovi ćevapi u Splitu slove za najbolje. Za svoje ćevape kaže da su steak od mljevenog mesa, a recept, rekao je jednom prilikom, ne bi podijelio ni za 200 tisuća eura. 

Meso za Chevap dolazi iz Slavonije, a nešto nabavljaju i od braće Maturanec, koji imaju farmu blizu Karlovca te rade isključivo s junetinom. Osim toga, somun nabavljaju iz Vakufa, kajmak iz Travnika, a ajvar iz Makedonije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.