Najavili su vam se gosti? Ponudite ih ovim ukusnim čoko-rum kolačićima bez pečenja

Foto: FB/Lidija Vulić-Ćurić

SLASTICE bez pečenja volimo svi, i oni koji vole kuhati i peći kolače i uživaju u svakoj sekundi provedenoj u kuhinji, ali posebno oni koji su uvijek u potrazi za brzim receptima kako bi što manje vremena proveli u kuhinji. A s obzirom na to da se bliži vrijeme blagdana i obiteljskih druženja, recepti za takve kolače itekako su dobrodošli.

Zato nas je oduševio recept za čokoladne rum kolačiće s lješnjacima i mljevenim keksima koji se ne peku, a izgledaju fantastično. Recept za njih podijelila je naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a njezini su kolačići u kratkom vremenu skupili gomilu lajkova.

"Izgledaju top, a vjerujem da su i ukusni", "Prekrasno, molim recept", samo su neki od oduševljenih komentara, a u nastavku donosimo recept za ove kolačiće koji su toliko jednostavni da ćete ih poželjeti napraviti već danas.

Potrebni sastojci

Ovi su kolačići gotovi u svega pola sata i ne peku se, pa ih mogu napraviti i najveći amateri u kuhinji, a kako biste ih pripremili, od sastojaka će vam trebati:

  • mljeveni keksi
  • prženi mljeveni lješnjaci
  • maslac
  • šećer u prahu
  • rum šećer
  • rum
  • čokolada u prahu
  • sok od naranče
  • mliječna čokolada
  • slatko vrhnje.

Kako se pripremaju

Za početak napravite ganache - u lončiću prvo zagrijte slatko vrhnje pa mu dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne otopi i ostavite sa strane. Zatim u mljeveni keks dodajte lješnjake, maslac, šećer u prahu, rum šećer, malo ruma i čokoladu u prahu i pomiješajte. Sok od naranče dodajte postepeno, a zatim zamijesite da se sve sjedini.

Od napravljenog tijesta formirajte kolačiće. Koristite okrugle modlice, a za jedan kolačić potrebno je oko 20 g smjese. U sredini napravite rupu u koju će ići ganache. Pomiješajte mljevene kekse i lješnjake, a zatim kolačiće uvaljajte u tu mješavinu. Ako se ganache stisnuo, malo ga zagrijte i njime ispunite praznine u kolačićima. Ostavite da se dobro stegne prije posluživanja.

Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.