DORUČCI i brunchevi u restoranima i brunch barovima sve su popularniji i kod nas, a ako niste sigurni što naručiti kada se idući put s prijateljima uputite na jedno takvo mjesto, imamo par savjeta.
Chefica Lizzy Briskin je za Business Insider podijelila koje to doručke nikada ne bi naručila kada jede vani i koje bi naručila umjesto njih. Evo i koja su to jela.
Avokado tost
Ova chefica nikada ne bi naručila avokado tost, i to jer ga može napraviti kod kuće za puno manje novca. Priznaje da voli pojesti kremasti i hrskavi tost s avokadom za doručak, ali takvi znaju biti jako skupi u restoranima, pa preferira onaj domaći.
Omlet
Omlet je pravi klasik kada su doručci u pitanju, no ovo je još jedno jelo koje chefica nikada ne bi naručila kada jede vani. Kaže da naručivanje omleta može biti poprilično riskantno jer svatko od nas voli jaja pripremljena na drugačiji način - netko više voli da budu kremasta, a netko da budu malo jače zapečena.
Palačinke
Na provjerenim mjestima palačinke znaju biti sjajne (posebno ako ste ljubitelj slatkih doručaka), no ako idete na neko novo mjesto, gdje ih još niste jeli, nemojte riskirati. Ova ih chefica radije neće naručiti nego da dobije malu palačinku s malo nadjeva.
Kroasan sendvič
S druge strane, za ovu cheficu sendviči su odličan izbor za doručak, a ako se radi o bogatom kroasan sendviču, ne možete pogriješiti. Ovo može biti prava poslastica koja će vas dugo držati sitima, a bit će još ukusniji ako ga naručite na mjestima gdje peku svježe kroasane.
Acai bowl
Za ukusan i zdrav doručak chefica preporučuje acai bowl, posebno ako ste ljubitelj smoothieja. Fina i kremasta, acai zdjela dolazi s raznim dodacima, poput zobenih pahuljica, voća, sjemenki i orašastih plodova, a dodaje se i acai prah, po kojemu je i dobila ime.
Shakshuka
Ako volite slane doručke, shakshuka je izvrstan izbor, kaže chefica. Popularno u Sjevernoj Africi i na Bliskom istoku, ovo jelo od rajčice i jaja je slano i ukusno, a uz šnitu hrskavog kruha još je i bolje.