Čitateljica podijelila recept za pitu od sira, pišu da je kao nacrtana

Foto: Lidija Vulić-Ćurić

PRHKE PITE svevremenski su klasik i uvijek ih volimo peći. Prhka pita jedan je od kolača koji će se uvijek prvi pojesti, a osim jogurt-pite, koja nam je itekako draga (recept za nju pronaći ćete ovdje), volimo i prhku pitu s nadjevom od svježeg sira.

Na nju nas je podsjetila naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić, koja je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila recept po kojemu je ona radi, a u komentarima ju ne prestaju hvaliti. "Kao nacrtana!", "Sve što napravite je top", "Divna je", pišu joj, a ovako ona radi pitu od sira.

Potrebni sastojci

Pita se priprema kao i svaka druga pita od prhkog tijesta, samo što u ovu ide nadjev od svježeg sira, a od sastojaka će vam trebati:

  • maslac
  • šećer
  • vanilin šećer
  • sol
  • jaja
  • kiselo vrhnje
  • korica limuna 
  • oštro brašno
  • svježi sir
  • šećer u prahu

Kako se priprema

Prvo zamijesite prhko tijesto, a zatim ga ostavite u hladnjaku na otprilike pola sata. Od bjelanjaka napravite snijeg, ostale sastojke pomiješajte, a zatim u njih dodajte snijeg.

Tijesto podijelite na dva dijela pa prvi dio stavite na dno pleha za pečenje, zatim nanesite nadjev od sira pa stavite drugi dio tijesta. Pecite 40 minuta na 180 stupnjeva, a prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.

Cijeli recept s točnim mjerama nalazi se ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.