Doznali smo tko stoji iza nove zagrebačke slastičarnice N'oublie i što imaju u ponudi

Foto: noublie

ZAGREPČANI su dobili razlog više da ne paze na kalorije. N'oublie (što bi na francuskom značilo "ne zaboravi") Pâtisserie je slastičarnica koja je sredinom ožujka otvorena u zagrebačkom kvartu Središće. Iza brenda stoji catering Zvona, a mi smo nedavno porazgovarali s timom koji hendla N'oublie Pâtisserie kako bismo doznali više o njima.

Uskoro će imati sladolede za dijabetičare

Prvo su pokrenuli web shop, pa u kratkom vremenu stekli velik broj stalnih kupaca, kažu. Osim sezonskih kolača i torti, u ponudi su i razni setovi za proslave i blagdane, ali i smrznuti program ručno rađenih štrukla, savijača i klipića.

Torte i kolače nastoje pripremati sezonski, govore, uključujući tipične sezonske namirnice poput kestena, buče, jagoda i malina. Naravno, postoje i oni kolači koji su dio ponude cijele godine.

"Cijeli tim sudjeluje u kreiranju naših slastica. Počinjemo s osnovnom idejom, a zatim je nadograđujemo sve dok ne postignemo idealan omjer okusa, teksture, veličine i boje," pojasnili su iz slastičarnice N'oublie Pâtisserie.

Nedavno su u ponudu uvrstili i sladoled vlastite proizvodnje. Imaju brojne okuse, uključujući i veganske, a uskoro će ponudu proširiti i sladoledima prikladnima za dijabetičare, najavili su nam.

Zašto ime N'oublie?

Ime slastičarnice vuče korijene iz jedne priče koja seže u vrijeme Napoleonove vlasti, kažu.

Priča je to o francuskom vojniku pekaru i mladoj djevojci iz Blata na Korčuli, gdje je tada bila stacionirana francuska vojska. Između njih se razvila velika ljubav, a kada je došlo vrijeme za odlazak vojske, pekar je svojoj voljenoj darovao kolač uz emotivne riječi "n'oublie pas" - ne zaboravi me.

"Nadamo se da će prepoznatljivi okusi, izgled i doživljaj naših slastica ostati u sjećanju naših gostiju i da će im se rado vraćati u svim prigodama", poručuju iz slastičarnice. Ambicija im je postati prepoznatljiv slastičarski brend ne samo u Zagrebu nego i šire. Vjeruju da njihove slastice imaju svijetlu budućnost te da će priča francuskog vojnika, utjelovljena u obliku njihovih slastica, doprijeti do šire publike.

Što imaju u ponudi?

Kada je riječ o ponudi, ona se stalno mijenja, kako u samoj slastičarnici tako i na njihovom web shopu. "Trudimo se učestalo mijenjati vrste kolača koje nudimo, kako bismo našim gostima donijeli raznolikost i uvijek nešto novo," kažu nam iz ove relativno nove zagrebačke slastičarnice.

Njihova ponuda slastica uključuje nekoliko popularnih kolača. Pistachio & Raspberry torta je sočna i kremasta, s kiselkastim štihom zbog umaka od malina. Babuška je njihov zaštitni kolač, a radi se o maloj kocki koja u sredini ima kremu od lješnjaka (na naslovnoj fotografiji članka možete vidjeti kako Babuška izgleda).

Summer Breeze je moderna verzija tradicionalnog kolača s jabukama, orasima, keksima i bananom. Tart od limuna, bijele čokolade i lješnjaka, Limun & Badem te Tart od pistacija i jagoda su također među traženijim kolačima. Ne preostaje nam drugo do li zaputiti se onamo da provjerimo koliko su dobri.

Dobili smo i recept

Dali su nam i recept za svoje sočne male kolačiće, Finanziere. Možete ih kušati u njihovoj slastičarnici od ponedjeljka do petka do 12 sati ili ih možete pripremiti sami. Recept je jednostavan za pripremu, a možete ga pronaći putem ove poveznice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.