Evo što se najviše naručuje na Woltu, a prodano ih je 130 milijuna

Foto: Wolt

WOLT, platforma za dostavu i lokalnu trgovinu te vodeća takve vrste u Hrvatskoj, obilježava deset godina poslovanja. 2014. godine u Helsinkiju su ga osnovala šestorica prijatelja, a od tada je prešao put od malog start-upa u jednom gradu do globalnog lidera, prisutnog u više od 1000 gradova u 28 zemalja diljem svijeta.

Većina obroka ne bi bila naručena bez opcije dostave

Od svog skromnog početka, Wolt je postao ključan igrač u gospodarskoj aktivnosti, ostvarujući više od 19 milijardi eura u podršci ekonomijama zemalja u kojima posluje. Surađuje s više od 150.000 partnera trgovaca, generirajući preko 15 milijardi eura prodaje za lokalne trgovce. Istraživanje je pokazalo kako 75% obroka naručenih putem Wolta ne bi bilo naručeno bez opcije dostave.

Tijekom proteklog desetljeća Wolt je proširio svoje usluge izvan dostave hrane, pokrivajući širok spektar proizvoda, uključujući namirnice, lijekove, elektroniku, cvijeće. Platforma je globalno obradila više od 700 milijuna narudžbi, a najprodavaniji proizvod su hamburgeri, s prodanih više od 130 milijuna u raznim verzijama.

Postavili su i neke rekorde poput dostave koja je obuhvaćala 4000 kilometara kroz sedam zemalja, od Gruzije do Njemačke, te najskuplje narudžbe u vrijednosti od 8559 eura, koja je uključivala elektroničku opremu poput iPhone uređaja i prijenosnih računala. Početkom ove godine Wolt je zabilježio milijun naručenih buketa cvijeća od preko 2000 cvjećara partnera.

450.000 partnera dostavljača ostvarilo je približno 3 milijarde eura kroz fleksibilnu zaradu, a fleksibilnost rada glavna je značajka njihovih radnih mjesta. Wolt je također lansirao novitete poput značajke Wolt Plus i Wolt Market, koje omogućavaju korisnicima pristup širokom spektru proizvoda uz bržu i efikasniju dostavu.

U Hrvatskoj posluje 5 godina i u 35 gradova

Wolt u Hrvatskoj posluje 5 godina, omogućujući dostavu hrane i drugih proizvoda u 35 gradova. Platforma je postala ključni partner lokalnim, malim i srednjim poduzetnicima, nudeći im prilike za rast putem online prodaje i dostave. 

"Povodom desete godišnjice uspješnog globalnog poslovanja, ponosni smo na sve što smo postigli i utjecaj koji imamo na lokalne zajednice kako u svijetu tako i u Hrvatskoj u posljednjih šest godina. Naša misija i nakon 5 godina u Hrvatskoj ostaje nepromijenjena – povezati naše korisnike s najboljim lokalnim sadržajem uz snažnu podršku gospodarstvu zemalja u kojima djelujemo. Zajedno sa svojim Wolt timom u Hrvatskoj radujem se budućnosti i novim mogućnostima koje nas čekaju", izjavio je Marin Šušnjar, generalni menadžer Wolta za Hrvatsku.

700 milijuna narudžbi, 130 milijuna naručenih hamburgera 

Wolt nastavlja širiti svoje usluge, uključujući vlastiti lanac Wolt Market trgovina, čije se poslovanje udvostručilo u posljednjoj godini. Platforma također nastavlja ulagati u alate poput Wolt oglasa, Wolt+ članstva i Wolt Capitala, koji omogućuju partnerima lakši pristup financiranju i rastu poslovanja.

A evo i statistike koju su objavili povodom desete godišnjice poslovanja. Posluju u 27 zemalja s preko 12.000 zaposlenika, bilježe više od 700 milijuna narudžbi i 3 milijarde eura fleksibilne zarade za više od 450.000 partnera dostavljača. Bilježe i više od 15 milijardi eura prodaje lokalnih trgovaca preko Wolta, kao i 130 milijuna hamburgera koji su najprodavaniji artikl.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.