PROVJERILI smo što bi se pristojno moglo pojesti na Braču a da je barem trunku autentično. Našli smo Agroturizam obitelji Gospodnetić koji se nalazi u Dolu, a otvoren je samo u ljetnim mjesecima, to jest od lipnja do rujna. Jelovnik je prilično sažet i korektan, pogledajte što nude.
Peka za 40 eura po osobi
Jelovnik je podijeljen na tri dijela, a to su marende, jela iz nonine kuharice te tradicionalna jela. Od marendi nude slane inćune za 4 eura, 100 grama dalmatinskog pršuta ili pak bračkog sira za po 8 eura, domaći kruščić i paštete za 6 eura, pitu od povrća za 5.50 eura te tripice za 11 eura.
Iz nonine kuharice tu su pašticada, janjetina i biži te riba s' gradel za po 20 eura po porciji, te crni rižot za 16 eura, a imaju i vegetarijansku opciju koja ovisi o sezoni i dostupnosti namirnica, a košta 15 eura.
Od tradicionalnih jela tu je peka, i to mesna i morska, kao i janjetina na šipci. Svaka opcija košta 40 eura, što je 300 kuna po osobi.
Uključuje predjelo (pašteta od maslina, pašteta od tune, domaći kruh, pršut, sir), glavno jelo (peka od hobotnice ili miješane teletine, piletine i janjetine s krumpirom i povrćem, odnosno pečena janjetina ako se odlučite za janjetinu na šipci) te desert (kolač od naranče). U cijenu je po osobi uključeno i 250 ml vina.