Hrvatski restoran našao se u top 10 vege restorana na svijetu prema TripAdvisoru

Foto: FB/BioMania

BIOMANIA, prvi organski, farm to table i plant-based restoran na Braču, osvojila je prestižno Best of the Best priznanje TripAdvisora. Naime, prema TripAdvisoru, ovaj je restoran svrstan u 1 posto najboljih na globalnoj razini te je uvršten među top 10 restorana na svijetu u kategoriji veganski/vegetarijanski restorani.

Njihova je priča započela još 2018. godine, kada je BioMania otvorena kao prvi plant-based streetfood u Hrvatskoj, s malim štandom na plaži Zlatni rat u Bolu, a onda su dvije godine kasnije otvorili i bistro u centru Bola.

Osim što je riječ o veganskom restoranu, većina njihovih jela je i bez glutena, a imaju i vrt u kojemu sami uzgajaju povrće i začinsko bilje, bez upotrebe kemikalija i pesticida, koje poslužuju u jelima u svojim restoranima.

Od jela poslužuju razne doručke, od avokado tosta, palačinki i omleta do smoothie bowla, a od glavnih jela nude i plant-based burgere, salate, razne bowlove te brojne bezglutenske deserte.

Uskoro otvaraju i u Zagrebu

Nakon godina poslovanja na Braču, gdje su otvoreni samo sezonski, ali i velikih priznanja, poput ovog TripAdvisorovog, BioMania uskoro otvara i prvi restoran u strogom centru Zagreba, a tu su vijest objavili danas na svom Instagram profilu. Točan datum otvaranja još uvijek nije poznat, no planiraju otvoriti do kraja godine.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.