ZNAMO jedno jelo koje je idealno za pomalo lijene dane kada ne znate točno što biste pripremili za ručak, a ne jede vam se teška hrana. Uz to, petak je, pa će se malo ribe dobro uklopiti u dnevni jelovnik.
Radi se o zapečenoj tjestenini s tunom za koju će vam trebati neki osnovni kuhinjski sastojci - vjerojatno ih već imate kod kuće. Ovo se jelo priprema kao klasična pašta s umakom - skuha se tjestenina, pripremi se umak, sve se sjedini pa se prebaci u posudu za pečenje, posipa sirom i zapeče u pećnici.
Mediteranska kombinacija rajčice, češnjaka i začina uvijek je dobrodošla, a takvi su recepti gotovo uvijek najjednostavniji, ali i najfiniji. Krenimo odmah s receptom.
Potrebni sastojci
Pripremite sljedeće sastojke:
- tuna iz konzerve
- tjestenina po izboru
- mozzarella
- češnjak
- luk
- pasirana rajčica
- koncentrat rajčice
- voda
- mediteranska mješavina začina
- sol i papar.
Kako se priprema
Skuhajte tjesteninu pa krenite s pripremom umaka. Popržite češnjak i luk pa im dodajte rajčicu, vodu, začinsko bilje, sol i papar. Promiješajte i pustite da prokuha, neka se kuha nekoliko minuta dok se ne zgusne. Posolite i dodajte malo šećera - ako je kiselkastog okusa (ovisno o vašem ukusu). Ugasite štednjak pa dodajte tjesteninu i tunu.
Tunu nježno umiješajte kako bi komadi ostali cijeli. Sve prebacite u posudu za pečenje, pospite narezanim sirom i zapecite dok jelo ne dobije hrskavu koricu. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje.