Za sve koji nemaju ideju što bi danas kuhali, imamo jednostavno i fino jelo

Foto: Shutterstock

ZNAMO jedno jelo koje je idealno za pomalo lijene dane kada ne znate točno što biste pripremili za ručak, a ne jede vam se teška hrana. Uz to, petak je, pa će se malo ribe dobro uklopiti u dnevni jelovnik. 

Radi se o zapečenoj tjestenini s tunom za koju će vam trebati neki osnovni kuhinjski sastojci - vjerojatno ih već imate kod kuće. Ovo se jelo priprema kao klasična pašta s umakom - skuha se tjestenina, pripremi se umak, sve se sjedini pa se prebaci u posudu za pečenje, posipa sirom i zapeče u pećnici. 

Mediteranska kombinacija rajčice, češnjaka i začina uvijek je dobrodošla, a takvi su recepti gotovo uvijek najjednostavniji, ali i najfiniji. Krenimo odmah s receptom. 

Potrebni sastojci

Pripremite sljedeće sastojke: 

  • tuna iz konzerve
  • tjestenina po izboru
  • mozzarella
  • češnjak
  • luk
  • pasirana rajčica
  • koncentrat rajčice
  • voda
  • mediteranska mješavina začina 
  • sol i papar.

Kako se priprema 

Skuhajte tjesteninu pa krenite s pripremom umaka. Popržite češnjak i luk pa im dodajte rajčicu, vodu, začinsko bilje, sol i papar. Promiješajte i pustite da prokuha, neka se kuha nekoliko minuta dok se ne zgusne. Posolite i dodajte malo šećera - ako je kiselkastog okusa (ovisno o vašem ukusu). Ugasite štednjak pa dodajte tjesteninu i tunu.

Tunu nježno umiješajte kako bi komadi ostali cijeli. Sve prebacite u posudu za pečenje, pospite narezanim sirom i zapecite dok jelo ne dobije hrskavu koricu. Cijeli recept s točnim mjerama pronađite ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.