UŠTIPCI su poznati svakoj domaćoj kuhinji - jednostavno tijesto prženo u ulju koje se može posluživati uz razne priloge, ali nama su savršeni i kad se jedu sami. Imamo jedan recept prema kojemu ih uvijek radimo - za pripremu je potrebno nekoliko minuta, pa ih stvarno uvijek možemo napraviti u tren oka.
Potrebni sastojci
Trebat će vam nekoliko jednostavnih sastojaka koje sigurno imate u kuhinji.
- jaje
- tekući jogurt
- glatko brašno
- prašak za pecivo
- sol
- suncokretovo ulje - za prženje
Kako se pripremaju
Sve sastojke sjedinite mikserom, a za to vrijeme stavite zagrijavati ulje u plitkom i širokom loncu. Uštipke oblikujte pomoću dvije žličice i pažljivo spuštajte u ulje. Dok će se peći, rotirat će se sami u ulju, a ako se neki ne okrene sam - pomozite mu vilicom. Uštipci su gotovi kada dobiju zlatno-žutu boju. Izvadite ih iz ulja na tanjur prekriven papirnatim ubrusom. Uštipke poslužite same ili uz tvrde sireve, pršut ili suhe kobasice.
Recept s točnim mjerama pronađite ovdje.