Jedan od najpopularnijih snackova u Hrvatskoj koji pamte generacije

Foto: Shutterstock

UŠTIPCI su poznati svakoj domaćoj kuhinji - jednostavno tijesto prženo u ulju koje se može posluživati uz razne priloge, ali nama su savršeni i kad se jedu sami. Imamo jedan recept prema kojemu ih uvijek radimo - za pripremu je potrebno nekoliko minuta, pa ih stvarno uvijek možemo napraviti u tren oka.

Potrebni sastojci

Trebat će vam nekoliko jednostavnih sastojaka koje sigurno imate u kuhinji.

  • jaje
  • tekući jogurt
  • glatko brašno
  • prašak za pecivo
  • sol
  • suncokretovo ulje - za prženje

Kako se pripremaju

Sve sastojke sjedinite mikserom, a za to vrijeme stavite zagrijavati ulje u plitkom i širokom loncu. Uštipke oblikujte pomoću dvije žličice i pažljivo spuštajte u ulje. Dok će se peći, rotirat će se sami u ulju, a ako se neki ne okrene sam - pomozite mu vilicom. Uštipci su gotovi kada dobiju zlatno-žutu boju. Izvadite ih iz ulja na tanjur prekriven papirnatim ubrusom. Uštipke poslužite same ili uz tvrde sireve, pršut ili suhe kobasice.

Recept s točnim mjerama pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.