Jelo za vrućine - svi su oduševljeni ovom kremastom salatom s graškom i slaninom

Foto: Shutterstock

Iako smo kalendarski ušli u drugu polovicu ljeta, najavljene su nove vrućine, stoga vam ponovno donosimo recept koji je baš idealan kada trebamo pripremiti nešto brzo, lako, a hranjivo. Sezona je graška, a osim u varivu, može ga se pripremati na razne načine, poput ovog u salati s tvrdo kuhanim jajima, majonezom, prepečenom slaninom i začinima. 

Ova je salata zapravo trend s TikToka, a pokrenula ga je Brittany Khamille, inače chefica s američkog kulinarskog TV showa Next Level Chef. Recept je navodno godinama pripremala njezina mama kao omiljenu i malo drugačiju salatu uz roštilj, a objavom na TikToku dosegao je više od 1.5 milijuna pregleda i dobio brojne pozitivne komentare. 

Koji su sastojci potrebni?

Ova jako jednostavna salata priprema se od graška koji može biti svjež, ali i zamrznut. Potrebni su nekoliko jaja, majoneza, prepečena, izmrvljena slanina i začini. Neki su korisnici komentirali kako dodaju i cheddar te sitno rezani crveni luk. Sastojci i količina sastojaka za ovu salatu mogu varirati, ovisno o tome koliko porcija želite i koje biste sastojke željeli dodati, a sve što je potrebno je skuhati jaja i grašak, prepeći slaninu, dodati ostale sastojke i sve zajedno pomiješati. 

Sastojci prema originalnom receptu:

  • 800 grama graška 
  • 6 tvrdo kuhanih jaja
  • 50 g majoneze
  • sol, papar, kajenski papar
  • oko 50 g prepečene, izmrvljene slanine
@brittany.khamille idc if i’ve posted this one before- i make it like once a week😂🫛🥚 #sweetpeasalad #peasalad #louisiana ♬ original sound - brittany khamille 🖤

Salata od graška okusom podsjeća na kremastu salatu od krumpira, dok zbog teksture graška podsjeća i na grah salatu. Ove su salate popularni prilozi uz meso, najčešće meso na roštilju, stoga bi se i salata s graškom mogla naći u toj kategoriji. 

Kako se priprema

Skuhajte jaja i grašak, slaninu narežite na sitno i prepecite bez dodavanja masti na tavu. Kada jaja budu kuhana, izrežite ih na komadiće, pa ih stavite u zdjelu za salatu. Dodajte i kuhani grašak, majonezu i začine, dobro izmiješajte i pospite prepečenim komadićima slanine. Prije serviranja ohladite 30 minuta. 

Cijeli recept pogledajte ovdje, a u ovu salatu slobodno dodajte i neki svoj omiljeni sastojak. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.