Kremasto, osvježavajuće i od samo tri sastojka: Ovo je savršen desert za ljeto

Foto: Shutterstock

POSSET od limuna desert je koji trebate ovog ljeta. Lagan je i kremast, sa savršenom teksturom koja podsjeća na panna cottu. Nećete moći stati nakon jednog zalogaja, kažu svi koji su ga probali. Ako ste obožavatelji limuna, tim bolje, jer u ovom se inače podrijetlom britanskom desertu sve vrti oko - limuna! Osim toga, super ga je jednostavno napraviti.

Posset od limuna dobiva svoju teksturu kroz jednostavan, ali pomalo fascinantan proces (znat će oni koji kod kuće vole kemijati s mliječnim proizvodima i kiselinama). Kada vrhnje i šećer lagano zagrijemo, postaju glatka i svilenkasta smjesa. Zatim, kada se doda sok od limuna, njegova kisela svojstva uzrokuju zgušnjavanje i stvrdnjavanje smjese. Otuda ta pudingasta struktura.

Tri sastojka, jednostavna priprema

Samo zagrijete vrhnje i šećer, kratko prokuhate, dodate limunovu koricu i sok, kuhate dok se ne zgusne, procijedite, ohladite i to je cijela mudrost.

>> Recept za posset od limuna

Još par savjeta

1. Koristite svježi sok od limuna koji ste sami iscijedili jer to nije neka nauka, dok kupovni, već iscijeđeni nisu svježi, a i često imaju razne primjese. 

2. Procijedite smjesu - nakon kuhanja posseta, svakako propasirajte kroz sitno sito kako biste uklonili koricu ili pulpu, pa ćete biti sigurni da ćete dobiti glatku i baršunastu teksturu.

3. Nemojte žuriti, neka se posset dobro ohladi i stegne. Zato nam je draža opcija da, umjesto par sati, posset odstoji preko noći i zgusne se kako treba.

4. Kad je sve spremno za jelo, slobodno mu još dodajte preljeve, svježe voće, šlag...

Prejednostavan recept za ovaj osvježavajući desert možete pronaći na ovom linku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.