U ovoj pekarnici dnevno se ispeče po 500 kruhova i 600 lisnatih peciva

U ovoj pekarnici dnevno se ispeče po 500 kruhova i 600 lisnatih peciva
Foto: Index

OSIM što se timu Noel Bread&Deli pekarnice nedavno pridružila slastičarka Ruža Šimić, o čemu smo vam još u siječnju pisali ovdje, Noel priprema još neke novosti. Njihov tim sada ponovno vodi nekadašnji Noelov pekar Nikša Mandić, Ruža je zadužena za slatko, a cjelokupno vođenje pekarnica preuzeo je Ivan Jug, nekadašnji glavni sommelier restorana Noel.

>> Talentirana mlada slastičarka novo je pojačanje Noelove pekarnice, pričali smo s njom

Jučer smo ih posjetili na adresi Vlaška 76, jednoj od četiri lokacije, na koliko ih Noel Bread&Deli trenutačno posluje, a tamo su nas nakon užurbanog jutra, u kojem nerijetko naprave i po 500 kruhova i 600 lisnatih peciva, dočekali svi i otkrili kakvi su im planovi za nadolazeće mjesece.

Ivan Jug otkrio nam je kako Noel Bread&Deli žele pretvoriti u najbolju pekarnicu u gradu, a upravo na ovoj lokaciji, Vlaška 76, uskoro žele krenuti s organizacijom mini evenata, kao i s edukacijama, kako za profesionalce tako i za amatere.

U zadnja dva-tri mjeseca predstavili hrpu noviteta, neke smo i probali

Tim Noel Bread&Delija u zadnja je dva-tri mjeseca predstavio hrpu noviteta, a neke od njih imali smo i priliku probati. Krenuli smo sa slanim i probali lisnato s pesto rosom i sirom te quiche sa špinatom, gljivama i paprikom, no posebno nam se svidjela grčka spanakopita u lisnatom, s ricottom, fetom i špinatom, a ona košta 3.20 eura.

Među prvima smo probali i dva kruha koja će uskoro uvrstiti u ponudu, a riječ je o kukuruznom kruhu i kruhu od heljde. Oba su bez aditiva, s puno vlakana i proteina, a rade ih sa samo četiri sastojka - brašnom, starterom, soli i vodom.

Michell Foro, pekar koji je zadužen za pripremu kruha, rekao je da za kruh koriste jaka talijanska brašna u kombinaciji s hrvatskima te da im je želja koristiti što više naših sirovina, a recept za ova dva kruha još uvijek usavršavaju, iako je kruh i sada odličan - nevjerojatno hrskav i lagan.

Od drugih noviteta probali smo kroasan od pistacije te kroasan od mascarpone kreme i maline, no naš favorit je kroasan od badema, a cijena svakog je 2.80 eura. Odlični su nam i pain au suisse s lješnjakom (3.30 eura) te pain au chocolat (3.50 eura), a posebno nam je zanimljiv i njihov tiramisu tart (2.90 eura), koji je malo nezgodan za konzumaciju, no vrlo ukusan.

Predstavili su nam još i maritozzo pistacija-šipak, koji košta 3.50 eura, maritozzo naranča za 2.80 eura, brioche od lješnjaka za 3.50 eura, snickers cruffin za 3.80 eura te brioche od pistacije koji je, kako nam je rekla njihova slastičarka Ruža Šimić, nastao sasvim slučajno, kada je njihov pekar zabunom ispekao tijesto za krafne u pećnici. Jako im se svidio pa su brioche odlučili ostaviti u ponudi.

Ostala ponuda

Kada smo već bili tamo, škicnuli smo i ostalu ponudu u vitrini, kao i cijene.

Od ostalih proizvoda u ponudi imaju focacciu za 3.50 eura, raženi kruh za 4.80 eura, kruh s prženim lukom te kruh s maslinama za 3.20 eura, kao i kukuruzni kruh za 3.60 eura. Nude i nekoliko sendviča - burger sendvič i kroasan sendvič za 3.80 eura, toskanski sendvič za 4.90 eura te focaccia mortadela sendvič za 4.50 eura, a tu je i vege sendvič za 3.80 eura te heljda caprese sendvič za 3.50 eura.

Od slanoga tu je još i lisnato s milanskom salamom i sirom za 3.50 eura te šunka-brie kroasan za 3.80 eura, a u ponudi imaju i razna peciva (heljda pecivo i kukuruzno pecivo za 0.90 eura te burger pecivo i ciabattu za 0.80 eura).

Prazan kroasan košta 1.80 eura, s čokoladom 2.80 eura, a od slatkoga u ponudi još imaju i red velvet cookies za 3 eura te chocolate chip cookies za 2.80 eura. Povodom Dana očeva napravili su i lisnatu mašnu za 4.50 eura. Nude i tri vrste muffina - malina, čokolada te pistacija-matcha - po 2.50 eura.

Za kraj, u vitrini imaju i dvije babke, čokoladnu te babku od cimeta i badema, za 25 eura po kilogramu te tart od Nutelle i mascarpone sira za 3.50 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.