O njihovom štandu u centru Zagreba svi pričaju, a sada imaju i novitete u ponudi

Foto: Index

PRIJE NEKOLIKO mjeseci otvoren je Fiorito, prva piadineria u Hrvatskoj. Fiorito je mali štand smješten u srcu Zagreba, na Cvjetnom trgu, a u ponudi imaju nekoliko vrsta piadina, toplih talijanskih sendviča napravljenih od tankog tijesta, koji su u Italiji street food broj jedan.

>> Vlasnica prve piadinerije u Hrvatskoj: U Rimu smo popili kavu za 1 euro

Iza Fiorita stoje Andrea Štimac i njezin zaručnik, koji su imali želju unijeti dašak Italije u centar Zagreba. Na meniju imaju 10 piadina, od kojih su najpopularnije ona s mortadelom, ona s pršutom i ona s pečenom junetinom, a sada su predstavili i tri specialsa, koje smo imali priliku prvi probati.

U ponudi imaju tri nove, vegetarijanske piadine

Riječ je o tri vegetarijanske piadine, osmišljene posebno za ove ljetne vrućine, a prva koju smo probali je Tricolore s paštetom od luka, Stracchino sirom, rukolom i cherry rajčicama. Druga je s grilanim patlidžanom, Stracchino sirom, cherry rajčicama i cvijetom brokule, koji je u Italiji veliki hit.

@index.hr Posjetili smo Fiorito i isprobali nove okuse njihovih piadina, evo dojmova. #indexhr #croatia #piadina #food #fyp #viralvideo #foryourpage #foryoupage ♬ original sound - Index.hr

Ipak, naš favorit je treća piadina s pastom od tartufa, rukolom, Grana Padanom, cherry rajčicama i Stracchino sirom, svježa ljetna varijanta s naglaskom na tartufe. Posebno nam se svidjelo i njihovo tijesto, koje svakog dana sami mijese, a zatim i peku.

U ponudi osim piadina imaju i voćne sokove, Starbucks kave i razne sladolede, a ako poželite probati ove Talijanima omiljene sendviče, Fiorito je otvoren svakog dana osim nedjelje - od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 22 sata, a petkom i subotom od 11 sati do ponoći.

Što su piadine?

Piadine su vrsta beskvasnog kruha, lepinje, tortilje ili somuna, koji se u talijanskoj regiji Romagni priprema od srednjeg vijeka. To je ulična hrana ispred svojeg vremena, reći će neki, a može se puniti raznim namirnicama - povrćem, mesom, sirevima ili ribom. Mogu se pripremiti u varijanti od običnog ili bezglutenskog, ali i integralnog brašna, a mogu biti slatki ili slani.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.