Čitateljica podijelila recept za rolice s orasima za koje svi pišu da su savršene

Foto: Lidija Vulić-Ćurić

PISALI smo vam o rolicama s cimetom i o rolicama s makom, a ako ne volite ni jedne ni druge (iako sumnjamo), sada je red došao i na one s mljevenim orasima, koje se popularno nazivaju i "ružicama". Imamo i recept za rolice s orasima za koje na Fejsu pišu da su savršene, a autorica je naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić.

"Žao mi je što vam ne mogu dočarati i miris ovih finih ružica", napisala je ona u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?, a zatim i podijelila recept po kojem ih je radila. Donosimo ga u nastavku.

Potrebni sastojci

Ove rolice radite baš poput klasičnih cimet ili mak-rolica, ali umjesto nadjeva od cimeta ili maka, punite ih nadjevom od mljevenih oraha. Osim oraha, od sastojaka će vam trebati i:

  • brašno
  • mlijeko
  • kvasac
  • šećer
  • maslac
  • jaje
  • sol
  • vanilin šećer

Kako ih napraviti

Zamijesite glatko tijesto, a zatim ga ostavite sa strane da se podupla. Nakon što se poduplalo, tijesto razvaljajte u oblik pravokutnika. Tijesto premažite omekšalim maslacem. Mljevene orahe pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom i pospite ravnomjerno po tijestu.

Tijesto zatim zarolajte, a zatim ga uz pomoć konca izrežite na rolice debljine 1.5 do 2 centimetara. Rolice poredajte u podmazan lim za pečenje, ostavljajući malo prostora između njih jer će još narasti. Rolice ostavite da se dignu još pola sata, a za to vrijeme zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Nakon pola sata stavite ih peći i pecite oko 25 minuta.

Dok se rolice peku, napravite preljev. Zagrijte mlijeko sa šećerom toliko da se šećer otopi i dodajte vanilin šećer te dobro promiješajte. Rolice izvadite iz pećnice, prelijte ih preljevom i vratite ih u isključenu pećnicu, na 5 do 10 minuta, da se preljev lijepo upije.

Cijeli recept s točnim mjerama i detaljno opisanim koracima pronađite ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.