Ove kulinarske dvoboje prati puno ljudi, imamo detalje oko najnovijeg izdanja

Foto: Sanjin Kaštelan

NA OVOTJEDNOM Zvijezde kuhaju Cooking Duelu na Europskom trgu u svrhu inkluzije osoba s invaliditetom kuhaju chef Rene Domanski i glumica Tara Thaller protiv Masterchef finalistice Sarah Mikulec te glumca i koreografa Matea Cvenića.

>> Svaki četvrtak u centru Zagreba odvijat će se kulinarski dvoboji, ovdje su detalji

Ovo je treći od pet gastro duela koji se svaki četvrtak u 17:00 održavaju u sklopu Adventa na Europskom trgu i u kojem osim kuhara i zvijezda u akciji mogu sudjelovati i posjetitelji. 

Chef Noela, humanitarac Mario Mandarić, urednik je Zvijezde kuhaju – Diners Club Cooking Duela na kojem poznate osobe kuhaju za posjetitelje i zajedno doniraju novac od prodanih jela u Centar UNUO - udruzi najosjetljivijih u osposobljavanju koja se bavi osvještavanjem i inkluzijom osoba s invaliditetom u tržište rada. UNUO se godinama bavi ovom plemenitom misijom, no u ovoj su godini organizirali najveće europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon Europe i doveli u Zagreb 30 finalista pobjednika natjecanja iz 24 europske zemlje te tako ukazali na brojne
sposobnosti osoba s invaliditetom u svakodnevnom životu i radu.

Jela se mogu kupiti po cijeni od 7 eura, posjetitelji, donatori kupuju po pola porcije oba natjecateljska para te glasaju nakon što probaju oba jela. Publika i žiri zajedno odabiru pobjednika duela. Program svakog četvrtka od 17:00 moderira omiljena Zagrepčanka, pjevačica i voditeljica Sanja Doležal.

Ovog četvrtka, 21. prosinca, kuhari i zvijezde kuhaju Chicken bowl, jelo od marinirane piletine sa sushi rižom pripremljenom s mrkvom, ljubičastim lukom, soya sosom, majonezom od avokada i chillija te začinima.

Tradicionalna blagdanska jela subotom i bogata ponuda svaki dan

Uz humanitarne duele četvrtkom na Adventu na Europskom trgu svake subote kroz program Kumica na špici kuhanje uživo prije podne preuzima zagrebačka kumica koja spravlja tradicionalne specijalitete poput bažulove juhe, štrukli i purice s mlincima. Jela ističu zagrebačku tradiciju i ona dobra, dobra, dobra stara vremena pa su ujedno i poklon organizatora posjetiteljima, turistima, građanima.

Posjetiteljima je tijekom cijelog tjedna omogućena bogata slano-slatka ponuda jela i raznolika ponuda pića 20 ugostitelja koji se nalaze na EU trgu poput: Marčeta, Cheese bara, Bar 45, Kod Perice, Mr. i Mrs Buns, Eat Me, Cuban Eat Me, Baba Yaga, Punch House, Ođe Ođe, Rolls, The Rich Man by Mario Mandarić, Ginius, Recepcija bar, The Rudolph House i drugih.

Okusi variraju od onih domaćih; poput sarme, kobasica od divljači i bunceka u klasičnom i modernom ruhu preko fritula s ribom, maslinama i pršutom do najboljih kubanskih sendviča i hot dogova najboljih receptura na svijetu. Tu su i slatke delikatese poput trdelnika s brojnim kremama, churrosa, brioche peciva sa sladolednim punjenjem, palačinki i arancina. 

Radno vrijeme od ponedjeljka do četvrtka je 12:00 - 23:00, petkom 12:00 - 00:00, subotom 10:00 - 00:00 i nedjeljom od 10:00 - 23:00. Na Badnjak i Novu godinu program traje do 2:00.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.