Ručak u novom ramen baru u centru Zagreba platili smo 377 kuna. Evo što smo jeli

Foto: Index

TORIKAYA u Petrinjskoj u Zagrebu novi je ramen bar otvoren u ponedjeljak pa smo otišli na ručak probati što se nudi. Bilo je krcato, kako na terasi tako i unutra, ali uspjeli smo uhvatiti jedan slobodan stol vani, u hladu. U nastavku možete vidjeti što smo jeli i kakve su cijene.

Gyoze sa svinjetinom (60 kn)

Foto: Index

U ponudi imaju i one s piletinom, no ove sa svinjetinom uvijek su nam draže. Inače, radi se o mljevenoj svinjetini pomiješanoj s kineskim kupusom i shiitake gljivama, začinjenoj đumbirom i garam masalom kojom se puni tanko tijesto i zatim pari pa zapeče da dobije koricu s donje strane. Za 60 kuna dobit ćete 5 gyoza za po dva veća zalogaja i jedna porcija ovog predjela za dvije osobe je taman. Slane, malo ljutkaste, jako sočne i s onom prepoznatljivom hrskavom koricom, odlične.

Beef Udon (110 kn)

Foto: Index

Radi se mariniranim trakicama bifteka s čili pastom, zelenim mahunama, udon rezancima, teriyaki-oyster umakom i tostiranim indijskim oraščićima. Ovo je jelo koje bi odgovaralo gotovo svima, ali i dobar izbor kad ne znate što biste - poznat slatkasto-slani okus s komadićima mesa i hrskavim oraščićima. Nije ljuto.

Od rezanaca u Torikayi možete pojesti i Tofu Dan Dan, a to su raženi rezanci u spicy tahini umaku, prženi tofu, pak choi, shiitake, kikiriki, mladi luk i čili ulje (85 kn).

Miso piletina ramen (90 kn)

Foto: Index

Ovo je ramen s pilećim temeljcem, raženim rezancima, karaage piletinom (hrskavo pržen marinirani pileći zabatak), pak choijem, jajem i slatkim kukuruzom. Broth je slan i bogat, ali nije toliko jak kao, primjerice, onaj sa svinjetinom, pa će možda više odgovarati onima koji tek kreću u ramen avanture. Uz taj bogati broth s rezancima, kukuruz daje slatkasti okus, piletina hrskavost i sve skupa je fino.

S obzirom na to da je Torikaya prvenstveno ramen bar, osim ovog s piletinom imaju i Tantanmen (svinjetina, 100 kn), Tempura kozice (110 kn) i vegetarijanski koji zvuči jako zanimljivo - temeljac od bundeve, pečene mrkve i kokosovog mlijeka, pšenični rezanci, pak choi, bambus, panko gorgonzola, tofu, bučino ulje, prženi rižini rezanci i enoki gljive (90 kn).

Obilni ručak za dvoje s pićem koštao nas je 377 kuna

Ako vam ostane mjesta za nešto slatko, a nama nije, imaju mochi sladoled (mango, yuzu - japanski limun ili matcha) za 40 kuna. Inače, mochi je tanki sloj elastičnog "tijesta" od rižinog brašna koji se omota oko sladoleda.

Sve skupa, s dva mala piva (Zeppelin Tapir IPA koje je ok i Estrella lager koje baš i nije) i dvije čaše vina koštalo nas je 377 kuna. Hrana u Torikayi je jako dobra, baš kao i atmosfera, tako da ćemo se vratiti i probati i druge stvari s menija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.