Može se jesti za doručak, ručak ili večeru. Evo 7 recepata sa svestranom brokulom

Foto: Shutterstock

SEZONA je brokule - ovo omiljeno povrće može se jesti sirovo, kuhano na pari, pirjano, prženo, pečeno u pećnici ili u obliku pirea, a recepti s brokulom toliko su svestrani da ovo povrće možete napraviti i za doručak i za ručak, pa i za večeru. U nastavku donosimo nekoliko odličnih recepata koje, ako već niste, obavezno morate isprobati.

1. Lazanje sa špinatom i brokulom

Jednostavne vegetarijanske lazanje sa špinatom i brokulom odličan su izbor za ručak ili večeru bez mesa, a voljet će ih i oni koji nisu vegetarijanci. Recept je ovdje.

2. Popečci od kvinoje i brokule

Ovi ukusni i hranjivi popečci od kvinoje i brokule posluženi s umakom po želji zdravi su i svidjet će se svima, čak i onima koji baš i ne vole brokulu. Recept pronađite ovdje.

3. Frittata s brokulom

Frittata s brokulom odlična je ideja za zdrav doručak ili međuobrok, a gotova je u manje od pola sata pa je idealan obrok za dane kada nemate puno vremena. Recept je ovdje.

4. Quiche s brokulom i rajčicom

Ovaj ukusni quiche s blanširanom brokulom i sočnom rajčicom, uz svježu salatu, može biti odličan lagani ručak ili večera. Cijeli recept pronađite ovdje.

5. Zapečena brokula

Zapečena brokula odličan je prilog za bilo kakvo meso na naglo. Za pripremu ovog jela bit će vam potrebno samo par sastojaka - ne može jednostavnije. Recept pronađite ovdje.

6. Krem juha od brokule

Ukusna i nevjerojatno kremasta, ova juha od brokule savršena je kao predjelo ili kao večera, a uz to je i vrlo zdrava. Kako ju pripremiti pročitajte ovdje.

7. Zdravi popečci od brokule

Brokula se može pripremati na različite načine, a ako nemate ideja kako, isprobajte ove jednostavne popečke koje možete poslužiti sa svojim omiljenim umakom. Recept je ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.