Slatki jesenski vodič po Zagrebu - gdje naći kesten pire i popiti pumpkin spice latte

Foto: Instagram/slastičarnicaorijent

JESEN, kesteni i topli začini obavezna su kombinacija kad vani zahladi. Oni koji vole sve nabrojano sigurno će uživati u našoj listi sa zagrebačkim adresama koje nude kesten pire, kolače s kestenom i popularni pumpkin spice latte.

1. Orijent (Maksimirska 34, Froudeova 1)

Najstarija zagrebačka slastičarnica uz kesten pire ima desetak vrsta kolača s kestenom, a nama je najdraža Martinova torta. Sastoji se od čokoladnog biskvita, moussea od čokolade, želea od izabela grožđa i crnog vina te kesten pirea. Osim ove vrste, u drugim tortama ima kombinacija čokolade, maka, bijele čokolade, ruma.

>> Recept za kesten pire iz slastičarnice Orijent

2. M&M slastičarnica (Ratarska ul. 13)

Kultna slastičarnica s Rudeša s klasičnim kolačima i jako finim sladoledom za jesen je spremila kesten pire i kocke od kestena. 

3. N'oublie (Ul. Brune Bušića 16)

Ova novija, ali već dosta poznata slastičarnica u Novom Zagrebu neki dan je predstavila svoju jesensku kreaciju s kestenom i tri kreme od čokolade.

>> Doznali smo tko stoji iza nove zagrebačke slastičarnice N'oublie i što imaju u ponudi

4. Slastičarnica Grabar (Gajnice 30)

Ovu slastičarnicu osim u Zagrebu možete pronaći i u matičnom Zaprešiću (Trg mladosti 7). Većinom se bave izradom torti i kolača za proslave, ali drže i old school kesten pire.

5. Noel Bread & Deli (Ulica popa Dukljanina 1)

Da malo prekinemo niz - nije kesten, ali je jabuka i zaslužila je mjesto na našoj listi. Noelova pekarnica pripremila je jedno jesensko pecivo s bazom od laminiranog tijesta, isto koje koriste i za kroasan. Donji sloj je frangipane od oraha, zatim ide polovica pečene jabuke s cimetom, potom slana karamela, a gornji sloj je krema s dodatkom svježeg sira. Sve skupa posuto je cimetom. Zvuči savršeno.

6. Cukeraj (Pakoštanska 12, Petrinjska 61, Gajeva 4)

Ova zagrebačka slastičarnica nudi old school kolače, pa tako i klasični kesten pire sa šlagom.

7. Torte i to (Nova Ves 48, Grahorova 5, Vrbanićeva 22, Babonićeva 121)

Ovaj lanac slastičarnica ima desert od kestena koji se sastoji od kesten pirea, maslaca, šećera, čokolade, slatkog vrhnja, vanilije i cimeta.

8. Boogie Lab (Ul. kneza Borne 26)

Nije kesten, ali je novo - cruffin s mandarinom i makom iz Boogie Laba.

9. Mali bar (Vlaška ul. 63)

Kultni restoran u centru grada koji je na noge postavila naša poznata chefica Ana Ugarković nudi jedan predivan jesenski kolač. Mille feuille s bučom, kestenom i marshmallowom zvuči jako dobro.

Idemo sada na pumpkin spice latte, popularni američki napitak od kave, a u zadnje vrijeme sve traženiji u cijelom svijetu.

10. Cat Caffe (Dragojla Kušlana 6)

Pumpkin spice u doslovnom bi prijevodu značio "začin od/za bundeve", a to je zapravo karakteristična američka mješavina začina koja se obično koristi kao aroma za njihovu tradicionalnu pitu od bundeve (ali ne uključuje bundevu kao sastojak).

Pumpkin spice latte je napitak od kave uz dodatak mješavine spomenutih tradicionalnih jesenskih začina (cimet, muškatni oraščić, đumbir i klinčić), mlijeka, šećera, a nekad i šlaga. Hit je od 2003. godine, kad ga je prvi put predstavio Starbucks.

Mnogima omiljen kafić Cat Caffe osim pumpkin spice lattea u ponudi ovih dana ima i razne kreacije za Noć vještica.

"Čarolija Halloweena dolazi u u Cat Caffe! Pridružite nam se i istražite našu šaroliku ponudu klasičnih pića, ali u Halloween verziji. Zastrašujuće dobro i ukusno", kažu iz kafića.

11. Koncept Mlinček (Gradišćanska 20A)

I ovdje se nudi popularni pumpkin spice latte, a riječ je o ovog proljeća otvorenom kafiću na zapadu Zagreba koji polako u ponudu uvodi i neka jednostavnija jela te gradi put prema bistrou, a tu i tamo organizira i live svirke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.