Sve zagrebačke krafne, drugi dio

Foto: Index

SEZONA krafni je u punom jeku, a mi smo još prije nego što je počela znali koje će ove godine u Zagrebu biti najpopularnije, pisali smo i koliko koštaju sve te krafne kojih je pun Instagram, a vodili smo vas i u jednu craft pekarnicu, gdje su nam pokazali kako ih izrađuju te dali recept za svoje prefine krafne. Sad vam donosimo novi popis zagrebačkih krafni, nađite ih u nastavku.

>> Popis najpopularnijih ovogodišnjih krafni u Zagrebu

1. Slastičarnica Jakšić

Adresa: Ul. kralja Zvonimira 30

Ove su krafne među najpoznatijima u Zagrebu, a jedna košta 1.40 eura. Inače, ova je slastičarnica mjesto koje Zagrepčani obožavaju pa nije čudno vidjeti ogroman red zbog krafni ispred ovog malog lokala. U slastičarskom poslu su od davne 1936. godine, a imaju i razne druge old school slastice.

2. Friškoteka

Adresa: Lopatinečka ul. 4

Iako ne peku svoje krafne, već prodaju one slavne iz Proofa33, Friškoteku smo uvrstili na ovu listu za sve one kojima je daleko putovati u centar grada da bi probali krafne Janje Benić. Nalaze se na Vrbanima, a čini se kako je svaka minuta bitna jer im krafne odu prije nego što uopće dođu, pa najbolje da za ažurirane informacije pogledate njihov profil na Instagramu.

3. Vincek

Adrese: Ilica 18, Trešnjevački trg 2, Ul. kralja Zvonimira 7, Trg Eugena Kvaternika, Ul. Savezne Republike Njemačke 1c, Dankovečka ul. 7

Vincek je slastičarnica koja je davno bila na glasu, no reputacija joj se srozala. Ipak, ljudi ondje rado kupuju krafne koje su cjenovno prihvatljivije od nekih popularnijih po gradu, a jedna košta 1.35 eura.

4. Crofna

Adresa: Ozaljska ul. 88

Ovaj zagrebački lokal cijele godine radi samo krafne, što je jasno i iz naziva, pa ako niste ljubitelji klasike ili ovog što nude popularna mjesta u ovo doba godine, u Crofni možete pojesti krafne s Kinder Buenom, Kinder čokoladicama i sličnim poznatim slatkišima i bogatim preljevima.

5. Noublie

Adresa: Ul. Brune Bušića 16

Slastičarnica u Novom Zagrebu, koja je prvenstveno poznata po kolačima i keksima te pralinama, ove godine ima i krafne, i to krafnu classic s marmeladom od marelice za 1.80 €, krafnu s vanilijom i coulisom od malina za 2 €, onu s punjenjem od čokolade i lješnjaka za 2.10 € te krafnu s punjenjem od pistacije za 2.20 €.

6. Slastičarnice Grabar

Adresa: Gajnice 30 (Zagreb), Trg mladosti 7 (Zaprešić)

Ova old school slastičarnica koju možete naći na zapadu Zagreba, ali i u Zaprešiću, ima krafne s domaćim pekmezom od jagoda te s čokoladom i vanilijom.

7. Cukeraj

Adresa: Petrinjska ul. 61, Pakoštanska ul. 12

"Stalno nas pitate kad će naše poznate mini krafne s vanilijom... I mi smo jedva dočekali da svakog jutra krase naše vitrine", pišu iz ove slastičarnice, a osim tih krafni, imaju u ponudi i pekmez te čokoladu.

8. A most unusual garden

Adresa: Horvaćanska cesta 3

"Ove godine radimo u vlastitoj produkciji i s okusima koje mislim da mi kao Gin Garden možemo ponuditi. Od danas probajte sigurni hit, Teranino malinu. Baileys Nutella će vas sjetiti na dane kad ste iz ormarića roditelja probavali prve veće bočice, Kahlua tiramisu za sve ljubitelje laganog okusa kave. Limoncello vanilija, ako znate što napraviti kad dobijete limune. Malibu Raffaello, to svi vole (znamo iz ankete), samo smo dodali Malibu", poručili su iz poznatog zagrebačkog mjesta.

Cijena za sve krafne je 3 eura osim one s Nutellom, koja košta 2 eura, te one s punjenjem od pistacije, čija je cijena 2.50 eura. Pakiranja za van su moguća uz najavu i rezervaciju u lokalu ili telefonski.

>> Kreće sezona krafni, ovo su najbolji i isprobani recepti

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.