U četvrtak počinje Food Film Festival i traje do 7. rujna, znamo ponudu hrane

Foto: FB/Food Film Festival

FOOD FILM FESTIVAL počinje sljedeći tjedan, u četvrtak, 29. kolovoza., a trajat će do subote, 7. rujna, u zagrebačkom Parku dr. Franje Tuđmana.

Ovo je njegovo jubilarno 10. izdanje za koje organizatori najavljuju da će biti u retro duhu, a posjetitelji će i ove godine uživati u kinu pod zvijezdama i pikniku u parku. Prikazivat će se najpoznatiji filmski naslovi koji su obilježili svako desetljeće, poput kultne Casablance, Singin' in the rain, Breakfast at Tiffany's, dok će se 1. rujna na Staropramen movie night prikazivati The Godfather, Pretty Woman, The Notebook, Inception, The Shawshank Redemption, a i noviji naslovi poput Poor Things i Dune: Part 2. Od animiranih filmova na repertoaru će biti Wish, kao i Ratatouille, za sve mlade foodieje. 

Radno vrijeme festivala bit će svaki dan od 18 sati do ponoći, a vikendom od 14 sati. Filmske projekcije započinju u 20:30, osim vikendima, kada će započeti nakon projekcije animiranog filma. Kako organizatori festivala poručuju, slušalice preko kojih će se reproducirati zvuk filmova moći će se iznajmiti zajedno s dekicama, pa će tako atmosfera biti potpuna. 

A što će se jesti?

Najavljuju se tradicionalni, domaći specijaliteti koje će pripremati 10 ugostitelja, a na meniju će se od brze hrane naći autohtoni meksički tacosi Taboo Taquerije, burgeri, smash tortilje i sendviči kućice Kužina, smash burgeri zagrebačkog Smash bara koji će ovom prilikom predstaviti i svoje verzije tortilja, te azijski specijaliteti poput bao bunsa, katsu sando sendviča i gyoza koje će nuditi SHANK kućica.

Od domaćih specijaliteta posjetitelji će moći birati između skradinskog rižota, slanutka sa sipom (šibenske cicvarde), crnog riža, plate s pršutom i sirom, ćevapa i bunsa s trganom pašticadom. 

Ove će godine prvi put sudjelovati chef Duje Pisac sa svojim Chevap barom koji je nedavno otvorio svoj prvi restoran u Zagrebu. Dino Bebić je šibenski chef koji će u svojoj kućici Lipo Gourmet pripremati tradicionalna jela na moderan način, a novost na festivalu je i Oui chef kućica by Vedran Stojanac koja će nuditi autohtone dalmatinske specijalitete. 

Naći će se i zanimljivih deserata poput soft serve sladoleda, a i koktela koje će pripremati Mangosta cocktail bar, dok će se na centralnom šanku točiti piva, pjenušava vina i kokteli Tipsy street bara koji je najavio kako će posjetitelje iznenaditi kombinacijom Coca cole sa sladoledom. 

Kulinarske radionice i glazbeni program

Ove godine će se održati i cooking radionice u suradnji s poznatim chefovima u kojima će posjetitelji moći sudjelovati, kao i filmski i foodie pub kvizovi, turnir u beli te retro arkadne igre. Najavljuju i bogat DJ program svaku večer od 18 sati, koji će također pratiti retro atmosferu kojom je obilježen ovaj jubilarni festival. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.