U utorak se otvara novi Le Kolač. Funkcionirat će kao bistro, imamo detalje

Foto: Alexander Starbuck

NAKON Boogie Laba Park kneževa, elitno zdanje u širem centru Zagreba, postaje bogatiji za još jedno moderno mjesto koje je kombinacija slastičarnice, bistroa, brunch bara i bara, a riječ je o Le Kolaču s novim konceptom.

"Sam prostor je zamišljen kao community zona, s vrlo udobnim foteljama i dvosjedima, kako bi gosti mogli promatrati pripremu njihovih poslastica. Uz 28 sjedećih mjesta u unutarnjem dijelu, još 78 osoba može uživati u ponudi na velikoj terasi. Posebno je interesantan način odabira željene hrane jer ona se neće nalaziti u vitrinama, nego na lebdećim tanjurima kako bi posjetitelji mogli u punom smislu doživjeti određeno jelo ili slasticu. Tako će se istaknuti pomno osmišljen dizajn kolača, koji se uklapa u Hromalićevo viđenje moderne gastronomije", opisuju iz Le Kolača novi prostor.

Novi koncept uključuje i dijeljenje hrane, a jelovnik će se mijenjati jednom mjesečno, kažu. Ipak, jela koja se pokažu najprodavanijima ostavit će na jelovniku i više mjeseci.

Ponuda

Ujutro će gosti moći birati između kroasan sendviča, chia kaša s voćem, pohanih tramezzina ili avocado sourdough kruha s mekano kuhanim jajima. U vrijeme bruncha ili ručka kao favorite su naveli paštetu od gusje i pileće jetrice, tostirane šparoge s lososom i skutom te salatu s pistacijom i stracciatellom.

Tu su i sendvič Pizzaiolo, plata s raznim kruščićima i namazima, burrata sa sicilijanskom caponatom (tikvice, patlidžani, rajčice i kapari) i crab roll - tostirano toplo pecivo s kremastom salatom od rakova.

Od slatkog za sada nude hladni lava cake, kolač od lješnjaka i karamela, tart od pekan oraha, bezglutenski zapečeni cheesecake s limunom i yuzuom te flan od pistacija i višnje.

Bistro Le Kolač Park kneževa počinje s radom u utorak 9. svibnja, a otvoren će biti svaki dan osim ponedjeljka od 8 do 23 sata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.