Samata x Superplanty: Spoj joge i plant-based hrane za zdravlje

Foto: Superplanty

ZAGREBAČKA health & wellness scena bogatija je za uzbudljivu suradnju između Samate, brenda koji spaja konvencionalnu medicinu i tradicionalne mudrosti za žensko zdravlje, i popularnog plant-based restorana Superplanty. Cilj ove suradnje je promicanje zdravlja kroz pokret, cjelovitu hranu i mindfulness, a sve to u ugodnom, prijateljskom okruženju.

Iza brenda Samata stoji Katarina Babić, liječnica s posebnim fokusom na žensko zdravlje kroz integrativnu i funkcionalnu medicinu. Njezina misija je educirati i osnažiti žene u svim fazama života te im pružiti podršku na putu prema dugoročnom zdravlju. Ova suradnja sa Superplantyjem prirodan je korak u ostvarivanju te vizije - zajednički prostor omogućava ženama i svim zainteresiranima da se povežu s vlastitim tijelom i umom kroz jedinstveno iskustvo joge i zdravih obroka.

Prvo joga, a onda plant-based brunch

U subotu 26. listopada Samata i Superplanty organiziraju poseban događaj - Yoga + Brunch. Na ovom satu se radi joga na stolcima s vježbama za opuštanje tijela i uma koje možete izvoditi na poslu ili kod kuće te vježbama disanja koje pomažu u regulaciji stresa i promicanju mentalnog fokusa.

Nakon sat vremena nježne joge i svjesnog disanja sudionici će uživati u ukusnom, nutritivno bogatom brunchu iz Superplanty kuhinje. Jelovnik je 100 posto plant-based - svaki obrok je pažljivo osmišljen kako bi tijelu pružio sve potrebne nutrijente, a ujedno bio ukusan i privlačan.

"Ovaj događaj je za svakoga - neovisno o tome jeste li redoviti vježbač joge ili samo želite opušteno jutro u kojem ćete se povezati sa svojim tijelom i umom uz podršku zdrave hrane", objašnjava Katarina, osnivačica Samate.

Za one koji preferiraju opuštanje u večernjim satima, Samata i Superplanty organiziraju i yin yoga sat pod nazivom Evening Balance Yoga u srijedu, 23. listopada. Yin yoga, poznata po dugim, pasivnim položajima, pomaže u dubokom opuštanju mišića i vezivnog tkiva te umiruje živčani sustav i smanjuje fiziološki stres. Idealna je za vraćanje balansa nakon napornog dana, a donosi i mirniji, kvalitetniji san.

Tjedni satovi joge od studenog


Suradnja Samate i Superplantyja ne staje samo na ovim događajima. Od studenog nadalje svi zainteresirani moći će redovito pohađati tjedne satove joge, što će dodatno obogatiti zajednicu ljubitelja zdravog načina života u Zagrebu.

"Ova suradnja nam je važna jer dijelimo zajedničke vrijednosti u koje duboko vjerujemo - pokret, hranu i san kao lijek i temelj dugoročnog zdravlja," kaže Katarina. "Naša misija je stvoriti zajednicu koja se okuplja ne samo radi vježbanja već i radi dijeljenja podrške i iskustava o tome kako voditi zdrav i ispunjen život."

Zašto je ova suradnja važna?


Superplanty, poznat po svojoj predanosti održivom načinu života i 100 posto biljnoj prehrani, prirodan je partner Samati, čiji fokus na cjelovitom pristupu zdravlju kroz kretanje i prehranu savršeno odgovara filozofiji restorana. Oba brenda dijele istu misiju - promicanje zdravlja, ekologije te brige za tijelo i planet.

Ako tražite način da se opustite, pobrinete za svoje tijelo i uživate u ukusnim obrocima, nemojte propustiti ove nadolazeće događaje! Prijave su otvorene, broj mjesta ograničen, a prijaviti se možete ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.