Aristokratska jela ili seljačka hrana? Doris i Petar birali što će koji tim kuhati

Foto: Press

Nakon što su shvatili što kao pobjednički par iz prošlog izazova imaju na izbor, Doris i Petar odmah su sebi dodijelili zlatnu žlicu koja predstavlja aristokratska jela. Na raspolaganju su imali još zlatnih žlica za preostale timove, ali i drvene koje su prezentirale seljačku hranu.

Te preostale žlice morali su podijeliti ostalim parovima, a time im i odrediti temu zadatka. Svojoj djevojci Anamariji, koja je u paru sa Zarom, Petar je dodijelio zlatnu žlicu: "Pokažite se kao dvije kraljice", poručio im je te dodao da Anamarija zaslužuje samo zlato. 

Tri namirnice skrivene su ispod zvona

Drvene su dodijelili sljedećim timovima: Morisu i Tinu, Ivani i Sanji, Sergiu i Eni, Elvi i Irini te Seadu i Irmi, kojima je grah osnovna namirnica. Parovi koji kuhaju na aristokratsku temu zlatnih žlica - Anamaria i Zara, Gano i Bonaventura, Ljiljana i Iva te Josip i Ivo - kuhaju s čokoladom kao glavnom namirnicom.

Zara će brzo iznijeti plan: "Imamo ideju za desert!" No, zadatak nosi i odgovornost jer svaki par mora pripremiti dva jela koja se međusobno nadopunjuju, a osnovna namirnica mora biti prisutna u oba.

Kao dodatan izazov, natjecatelji se suočavaju s još tri ekskluzivne namirnice skrivene ispod zvona: fazanom, prepelicama i kunićem. Doris i Petar odlučili su se za fazana te će pripremiti paštetu od fazana, jabuka i čokolade, dok Sead i Irma kombiniraju slatki raviol punjen grahom na podlozi od marelice za koji su uvjereni da će sigurno privući pažnju.

Josip i Ivo morat će se izboriti s mesom kunića. "Kunić je čisti mišić, nema masti ni deset posto. Ima samo opna oko mišića. Zato nam je bila strka", rekao je Josip. 

Ovaj tjedan parova donosi zanimljive kulinarske suprotnosti: aristokracija protiv seljaka, čokolada protiv graha, luksuz protiv jednostavnosti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.