BBC dobio izvješće: Liamova smrt se istražuje kao sumnjiva, ispituje se pet svjedoka

Foto: Profimedia

BBC je dobio izvješće državnog odvjetništva Buenos Airesa u kojem se detaljno opisuje što su istražitelji do sada saznali o smrti Liama Paynea. U izvješću se navodi da se pjevačeva smrt istražuje kao sumnjiva zbog lokalnih protokola, no dokazi upućuju na to da je bio sam u hotelskoj sobi u vrijeme incidenta.

Istražitelji još ispituju pet svjedoka - tri zaposlenice hotela i dvije žene koje su bile u Liamovoj sobi noć prije njegove smrti. Navodi se da su u sobi pronađeni droga i alkohol. Prva obdukcija pokazala je da je Liam zadobio 25 ozljeda od pada. Radit će se i toksikološki testovi. Dodaje se da je pjevač vjerojatno pao dok je bio polusvjestan ili potpuno bez svijesti.

Preminuo na licu mjesta

Podsjećamo, 31-godišnji pjevač pao je s trećeg kata u dvorište hotela Casa Sur u glavnom gradu Argentine. Preminuo je na licu mjesta. 

Noć prije smrti bio je s dvije žene. Navodi se da bi one mogle biti ključni svjedoci i da su ga posljednje vidjele živog. Obje žene su dan prije Liamove smrti pjevača navodno čekale u predvorju hotela. Nema naznaka da bi one mogle biti umiješane u njegovu smrt, ali se policija nada da će uz njihovu pomoć uspjeti otkriti što se točno događalo prije pjevačeve smrti. 

Oglasio se jedan od gostiju hotela

Nakon Liamove smrti oglasio se jedan od gostiju koji je odsjeo u istom hotelu u Buenos Ariesu kao i pjevač.

Za BBC je ispričao da se Liam nije htio fotografirati, ali da je izmijenio nekoliko riječi s njim. "Bio sam cijeli dan u hotelu. Mislim da je odsjeo u sobi preko puta moje", rekao je Doug Jones. "Mislio sam da se u sobi nešto radi. Bilo je bučno, kao da je netko dizao teške predmete, lupalo se, bilo je glasno. Vidio sam ljude kako ulaze i izlaze iz sobe", prisjetio se.

"Bilo je oko 16:00, 16:30 kad sam čuo još jaču buku. Čuo sam stvarno glasan vrisak oko 16:45, 17:00 sati", dodao je Doug. Rekao je da mu je ovo prvi posjet nekoj zemlji izvan SAD-a, pa je mislio da je zvuk sirene normalan. No kad je sišao, kaže, vidio je puno policajaca i shvatio da nešto nije u redu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.