Kako je izgledao život Liama Paynea nakon One Directiona?

Foto: Profimedia/EPA

Liam Payne, nekadašnji član One Directiona, preminuo je u Buenos Airesu. Pronađen je mrtav ispred hotela Cas Sur u luksuznoj četvrti Palermo nakon pada s trećeg kata. U Argentini je bio zbog gostovanja na koncertu Nialla Horana, nekadašnjeg kolege iz One Directiona. Vijest je šokirala fanove diljem svijeta.

>>Detalji o smrti Liama Paynea: "Zadobio je 25 ozljeda, hotelska soba je bila u kaosu"

Njegova karijera započela je 2008. godine, kada je nastupio na X Factoru. Nije prošao u finale, no vratio se 2010., kada ga suci okupljaju u grupu s Harryjem Stylesom, Louisom Tomlinsonom, Niallom Horanom i Zaynom Malikom, formirajući One Direction. Ova grupa je ubrzo postigla globalni uspjeh i postala jedan od najprodavanijih bendova desetljeća.

Kako je izgledao Liamov život nakon One Directiona?

No članovi benda su 2015. godine odlučili uzeti pauzu. Raspad jednog od najuspješnijih boy bendova svih vremena tad je bio glavna vijest u svijetu. Članovi benda su nakon oproštajne turneje krenuli u solo karijere. Payne, koji je dugo imao ambicije postati pjevač poput svojih idola - Justina Timberlakea, Ushera i Chrisa Browna - priznao je 2017. godine da je imao sumnje oko solo karijere.

"Samo sam htio pisati pjesme i nastaviti s time, ali onda sam pomislio: 'Pokušavaš ovo raditi još od 14. godine. Bilo bi ludo odbiti mogućnost sklapanja ugovora.' Nakon što je bend prestao s radom, imali smo dobre prilike. Morao sam nešto napraviti", rekao je svojedobno za Billboard. Svoj prvi singl Strip That Down Liam je objavio godinu dana nakon raspada One Directiona.

Iako su kritičari imali podijeljena mišljenja o pjesmi, ona se našla u Top 3 na britanskoj ljestvici singlova i ušla je u Top 10 u SAD-u, postigavši više od milijardu slušanja na Spotifyu. Payne je potom objavio singlove Get Low i Bedroom Floor koji su također postali veliki hitovi. Potom je s Ritom Orom snimio pjesmu For You. Godine 2019. je u suradnji s Edom Sheeranom snimio pjesmu Stack It Up. 

Payne je tijekom svog života izdao samo jedan solo album, debitantski LP1. Album je dobio uglavnom negativne kritike jer su kritičari smatrali da se bori da izgradi svoj identitet nakon benda. U posljednje tri godine objavio je samo jedan singl - Teardrops - za koji je rekao da govori o slomljenom srcu. 

Otvoreno govorio o depresiji

Liam je otvoreno govorio o tome kako ga je život pod reflektorima doveo do izgaranja i depresije. "To me u jednom trenutku potpuno slomilo, iskreno", rekao je za The Telegraph u intervjuu 2017. godine. "Sjećam se kad je bilo 10.000 ljudi ispred našeg hotela. Nismo mogli nikamo. Samo nastup, hotel, nastup, hotel. Nisi mogao spavati jer bi oni još uvijek bili vani."

Rekao je da je njegovo nezadovoljstvo slavom kulminiralo u New Yorku 2012. godine, kada je hodao prema restoranu sa svojim roditeljima, a fotograf je slučajno gurnuo njegovu mamu. "Pomislio sam: 'Dosta mi je ovoga.' Bile su ih stotine, a ja sam samo htio pojesti hamburger s roditeljima. Plakao sam kao kišna godina. Pomislio sam: ‘Ne mogu više ovo raditi’ i stvarno sam mrzio svoj život."

Njegove veze bile pod povećalom javnosti

Njegove su veze bile predmet velikog medijskog nadzora, osobito kada je izlazio s Cheryl Tweedy, sutkinjom X Factora koju je upoznao kada mu je bilo 14 godina, a on se natjecao u showu. Počeli su izlaziti 2016. godine, kad su njemu bile 22, a njoj 32 godine. 2017. godine dobili su sina Beara. Godinu dana kasnije par se razišao, ali su ostali u dobrim odnosima, zajedno odgajajući sina.

Nakon što je prekinuo s Tweedy, Payne je bio u vezi s manekenkom Mayom Henry. Zaručili su se dvaput - prvi put u kolovozu 2020., a zatim 2021., da bi prekinuli u svibnju 2022. godine.

Nije poznato koliko je održavao kontakt s članovima benda

Nije poznato koliko je Payne održavao kontakt s članovima benda nakon njegova raspada. 2022. godine našao se na udaru kritika zbog izjava u podcastu influencera Logana Paula. Tijekom razgovora Payne je kritizirao članove benda, tvrdeći da je dinamika grupe bila "pomalo toksična", posebno ističući Malika. Također je tvrdio da se skoro potukao s jednim članom benda iza pozornice prije jednog nastupa.

Bio na rehabilitaciji

Kasnije je povukao svoje komentare i priznao da ide na rehabilitaciju u Louisiani. "Puno toga što sam rekao je pogrešno. Bio sam toliko ljut zbog onoga što se događalo oko mene i, umjesto da pogledam sebe, odlučio sam kriviti druge. To je bilo totalno pogrešno", izjavio je Liam jednom prilikom. 

Pjevač je otvoreno govorio o problemima s mentalnim zdravljem i borbi s ovisnošću te je otkrio da je konzumirao teške droge dok je pjevao u One Directionu. U srpnju prošle godine u videu je obavijestio obožavatelje da je proveo 100 dana u rehabilitacijskoj ustanovi te da se uspješno izliječio od ovisnosti s kojima se dugo borio. Tada je rekao je da je u tom trenutku bio trijezan šest mjeseci.   

Htio se pomiriti s Niallom

31-godišnji pjevač otišao je prije dva tjedna u Argentinu sa svojom djevojkom Kate Cassidy, s kojom je bio na koncertu bivšeg kolege iz grupe One Direction Nialla Horana. Dva tjedna prije smrti oglasio se na društvenim mrežama i otkrio da se želi pomiriti sa svojim bivšim kolegom. 

"Mislim da bismo mogli otići i pozdraviti se", rekao je u videu objavljenom na Snapchatu, koji se sada širi X-om. "Prošlo je dosta vremena otkako smo Niall i ja razgovarali. Imamo o puno toga pričati. I želio bih dogovoriti nekoliko stvari s njim", rekao je. Payne je objasnio da nije bilo "nikakvih loših vibracija ili nečeg sličnog" i da samo "moraju razgovarati". 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.