Stjepan u Milijunašu odustao na 12. pitanju o Olimpijskim igrama. Znate li odgovor?

Foto: HRT

U ovotjednoj emisiji kviza Tko želi biti milijunaš najuspješniji natjecatelj bio je Stjepan Milobara, koji je otvorio 12. pitanje i osvojio 10.000 eura. Stjepan živi u Zagrebu, zaposlen je u Ministarstvu zdravstva, a u slobodno vrijeme voli igrati šah, čitati knjige i igrati pub kvizove.

Prvi džoker Stjepan je zatrebao na sedmom pitanju jer nije bio siguran cvjetovima koje boje cvate grmolika biljka brnistra. Vjerovao je publici koja je 88% glasova dala odgovoru pod A) žute - čime je osvojio 600 eura i nastavio igru.

Naziv patuljastog planeta zadao je nove nevolje Stjepanu, pa je na osmom pitanju odlučio uputiti poziv bratu Josipu koji, nažalost, nije znao odgovor. Mladić je potom odlučio iskoristiti i posljednji džoker, pola-pola, čijom su eliminacijom ostali odgovori pod A) Oleole i pod D) Makemake. Nakon kratke dvojbe Stjepan je izabrao točan odgovor i osvojio 1000 eura.

Namučilo ga pitanje o Olimpijskim igrama

Bez džokera na raspolaganju Stjepan je ponudio točne odgovore na deveto, deseto i jedanaesto pitanje te stigao do 10.000 eura. Znao je kad je rođen nogometaš Lionel Messi, odgovor na filmsko pitanje te što se nalazi u hadalu. 

Ipak, zaustavljen je na 12. pitanju koje je glasilo: "Koja je država više puta ugostila Zimske nego Ljetne olimpijske igre?" Stjepan je dvojio između odgovora pod A) Italija i pod D) SAD, no nije se htio kockati te je odustao i zadržao iznos od 10.000 eura. Da je nastavio igru, rekao bi Italija i to bi bio točan odgovor.

Dolores napustila igru sa 150 eura

Druga natjecateljica bila je Dolores Cikoja iz Osijeka, po zanimanju je medicinska sestra, a u slobodno vrijeme voli putovati, ići na koncerte i pub kvizove, kao i pročitati dobru knjigu ili pogledati film.

"Zbog razlika u Zemljinoj rotaciji, koji se grad najbrže vrti?" glasilo je osmo pitanje, koje je zadalo probleme Dolores. Iako je iskoristila džokere zovi i pitaj publiku, nažalost, nije došla do točnog odgovora (Quito) te je napustila igru s osvojenih 150 eura.

Gledatelji su ovog tjedna upoznali i Sinišu Majstorovića iz Pule, diplomiranog arheologa koji je zaposlen kao londier, a u slobodno vrijeme bavi se pub kvizovima. Siniša je prešao prvi prag te s osvojenih 150 eura i tri džokera na raspolaganju u idućoj emisiji nastavlja put do glavne nagrade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.