Glupa pravila na poslovima u Hrvatskoj: "Svako jutro turiraj auto da gazda vidi"

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/Reddit

Hrvati su na Redditu podijelili glupa i besmislena pravila koja su morala poštovati na svojim bivšim, ali i sadašnjim poslovima.

Evo što su sve podijelili...

"Otvorena vrata, bilo -40 ili +40"

"Moj bivši šef restorana u kojem sam radio je imao nepisano pravilo da vrata restorana uvijek moraju biti otvorena, bilo -40 ili +40 vani. Jer kako će gosti znat da radimo ako vrata nisu otvorena širom."

"Po skladištima i dućanima vrijedi ono pravilo 'ako nemaš posao, moraš ga stvoriti'. U prijevodu - moraš se pretvarati da radiš. Dakle, sredim čitav svoj dio skladišta, sve je na svojem mjestu i sad bih mogo mirne duše čekati par sati dok mi ne dođe nova roba, al kurac, onda ti dođe šef i napada te jer si neradnik pa moraš uzet metlu (iako je sve čisto) ili uzet kutiju u ruke i šetat s njom bez cilja. Doslovno te kažnjavaju jer si posao obavio prebrzo."

"Obavezno moraš doći na briefing 15 minuta prije početka svake smjene u korisničkoj podršci, a onda na briefingu voditelj pročita tri rečenice iz dokumenta koji je ionako svima dostupan."

"U hotelu na recepciji. Ne smiješ sjesti dok si na smjeni, čak i kad nema nikoga jer to izgleda neprofesionalno."

"Pokrij mobitel"

"Programiranje - screen&camera monitoring. Svakih par minuta opali screenshot + fotku preko kamere laptopa. Ne daj bože ako si ostao duže na WC-u, da prostiš. Neki part time radio navečer za jednu stranu agenciju pored svog posla, batalio nakon mjesec dana iz ovog razloga. Pritom ne možeš da kodiraš 4 sata bez prekida, naiđe problem, pa smisliš kako da riješiš, gledaš kod, promijeniš pa vratiš ako ne radi, a on isti screenshot okine. Nazovi menadžer već sutra ima pitanja, zajebi."

"Ne smijem držati mobitel na stolu otkriven, mora biti pokriven listom papira ili nečim."

"Svako jutro smo se morali postrojiti ispred svojih službenih vozila, čekati gazdu i turirati aute da bi on vidio i čuo da su ispravni."

"Laži ljudima"

"U vanbolničkoj hitnoj nismo smjeli u ispostavi biti u hudici koja je dio naše uniforme jer je ona crna, a ravnatelj je odlučio da smo mi narančasto bijeli (kao ostatak naše uniforme) i samim time ako ti je hladno po zimi bilo samo u majici onda si se mogao smrzavati ili biti u debeloj zimskoj jakni, jer je ona bila, logično, narančasta."

"Ko demos na faksu sam morao poslikati grupu studenata koja je na toj vježbi svakih cca pola sata i slati profesoru da ih ne bi slučajno ja pustio prije…"

"Lagati ljudima u trgovini o broju rata na koje imaju pravo (u većini slučajeva 6, mi moramo govoriti 2-3 rate) jer 'banka uzima proviziju za svaku ratu', ne vjerujte trgovcima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.