Solo putnica otkrila na kojih pet mjesta se više nikad neće vratiti

Screenshot: TikTok

Tiktokerica Andrea BoldBody upozorila je svoje pratitelje na mjesta koja bi izbjegavala kao žena koja sama putuje priznavši da će time "naljutiti puno ljudi". "U prošlosti sam primila mnogo prijetnji smrću zbog popisa o kojem ću govoriti, ali ako ste žena koja putuje sama, kao ja, ili ako planirate negdje sami putovati, pogledajte ovaj video u cijelosti zbog popisa destinacija na koje više nikad ne bih putovala kao solo putnica", poručila je.

"Dobro znam da će to naljutiti puno ljudi, kao što je bilo i ranije, ali ovo je bilo moje iskustvo i samo želim da druge žene budu sigurne i da im se ovo ne dogodi", dodala je.

@andreaboldbodytravels For safety reasons, I will avoid traveling to these places as a solo traveling woman #solotravel #solotravelwoman #unsafedestinations #safetytips ♬ original sound - Andrea BoldBody | Solo Travel

Manila

Prvo je spomenula Manilu, glavni grad Filipina, za koji je izjavila da "definitivno nije siguran" te ga je stavila na peto mjesto svog popisa. "U hotelu mi nisu dopustili da odem do bankomata vani, rekli su mi da obučem više odjeće i da ne nosim majicu bez rukava jer je vani bilo previše muškaraca, a nije bilo sigurno da hodam sama", objasnila je.

Pariz

Četvrti na popisu je Grad Ljubavi - Pariz, gdje je rekla da su je opljačkali u podzemnoj željeznici te joj savjetovali da ne izlazi sama noću.

Cartagena

Treće mjesto zauzela je luka Cartagena u Kolumbiji. Andrea je priznala da joj se Cartagena "stvarno svidjela", ali da su muškarci "bili prilično agresivni".

Caye Caulker

"Ovdje sam najviše naljutila ljude, drugo mjesto na popisu je Caye Caulker na Karibima", rekla je. "Mislim da je bio prekrasan, no, nažalost, muškarci su vrlo, vrlo agresivni, toliko da sam morala koristiti sprej za samoobranu na muškarcu koji me doslovno dodirivao, fizički me dirao samo da bi me natjerao da uđem u njegov restoran", dodala je.

San Salvador

Najšokantnija priča odnosi se San Salvador. "Skoro su me otela dvojica muškaraca dok sam hodala u San Salvadoru, pokraj El Boqueróna", rekla je. "Oni nisu bili članovi bande, a to se dogodilo nakon što je predsjednik Nayib Bukele već očistio ulice. Bili su građevinski radnici. Zaustavili su se pored mene, naravno, hodala sam sama, obojica su me zgrabila za ruke i pokušala me ubaciti u svoj kamion", ispričala je.

Nastavila je: "Srećom, u obližnjem restoranu su čuli moje vrištanje, ljudi su izašli van i vikali: 'Pustite je, ne dirajte je!' I muškarci su se vratili u svoj kamion i brzo pobjegli", zaključila je tiktokerica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.