Legendarni metal bend počeo svjetsku turneju, idućeg utorka dolaze u Arenu Zagreb

Foto: EPA

Dream Theater, kultni progresivni metal bend, započeo je veliku svjetsku turneju u povodu 40. obljetnice rada trosatnim koncertom u londonskoj O2 Areni, a sličan spektakl priprema se i 29. listopada u zagrebačkoj Areni, objavio je organizator koncerta Charm Music Croatia.

Prošli su vikend u rasprodanoj londonskoj O2 Areni održali prvi u nizu koncerata u sklopu velike svjetske turneje An Evening with Dream Theater 2024. - 2025., na kojoj slave 40 godina rada. 

Na trosatnom koncertu bend je izveo set listu s 18 pjesama podijeljenih u dva čina, a nastup su zatvorili polusatnim bisom. Obožavatelje su oduševili sa šest pjesmama koje nisu izveli barem deset godina, a neke nisu svirane od sredine 2000-tih.

Fanovi u Londonu čuli pjesme s albuma koji izlazi 2025.

Fanovi u Londonu po prvi put uživo su čuli i pjesme s upravo najavljenog novog albuma Parasomnia, koji izlazi u veljači 2025. godine. To je ujedno je bio prvi koncert na kojem se bendu pridružio jedan od osnivača i originalni bubnjar Mike Portnoy nakon 14 godina izbivanja. 

Dream Theater priprema jednako epski metal spektakl i za utorak, 29. listopada, kada će nastupiti u Areni Zagreb. Turneja koja je počela 20. listopada nastavit će se u Europi do 24. studenog, nakon čega bend kreće u Južnu i Sjevernu Ameriku, kako bi se ponovno iduće godine vratio u Europu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.