Monica Bellucci slavi 60. rođendan, nazivaju je najljepšom ženom svih vremena

Foto: EPA

Monica Bellucci slavi 60. rođendan. Talijanska glumica već je više od 30 godina poznata u svijetu i smatraju je jednom od najljepših žena na planetu. Ostvarila je zavidnu karijeru u talijanskoj i francuskoj kinematografiji, kao i onoj holivudskoj.

Monica je rođena u malom talijanskom mjestu Città di Castello, udaljenom 50 kilometara od Perugie, gdje je studirala pravo. Odrasla je kao jedinica u obitelji farmera Pasqualea Belluccija i slikarice Brunelle Briganti, čiju je ljepotu i naslijedila, prema mnogima. Priča se da je još kao djevojčica bila toliko lijepa da je šef kuhinje jednog restorana odbio uzeti novac od njezinih roditelja fasciniran Monicinim izgledom.

Željela je postati odvjetnica, no odustala je

Divili su joj se i učitelji jer je bila odlična učenica, a jedan od njih čak ju je i portretirao. Kao djevojčica nije baš bila društvena, radije je vrijeme provodila s roditeljima nego se igrala s drugom djecom. Voljela je učiti i čitati knjige, a sebe je u budućnosti vidjela kao odvjetnicu, no na kraju je odustala od fakulteta i posvetila se modelingu. 

"Odrasla sam gledajući boginje Sophiju Loren, Ginu Lollobrigidu, Claudiju Car­­di­­nale, Annu Magnani, ali teško mi je bilo i zamisliti kako bih mogla napraviti golem skok na veliki ekran iz malog sela. Postati odvjetnica činilo se lakše izvedivo", izjavila je jednom i otkrila da ju je za vrijeme studija na sveučilištu u Perugii jedna prijateljica odvela u agenciju Elite Model iz Milana, gdje joj je odmah ponuđen ugovor.

Prvi put se udala 1990. 

Do 1989. postala je jedno od najprepoznatljivijih lica modne scene, pojavljujući se na naslovnicama časopisa poput Ellea i surađujući s brendovima poput Dolce & Gabbane. Za fotografa Claudija Bassa udala se 1990. godine, ali su se razveli nakon četiri godine braka i o tome nikad nije javno pričala. 

Paralelno s karijerom modela počela je uzimati satove glume, a otkrio ju je Francis Ford Coppola, koji joj je 1992. dao prvu veću ulogu u filmu Drakula. Četiri godine kasnije odigrala je zapaženu ulogu u francuskom filmu Apartman.

1999. udaje se drugi put

Na snimanju filma Apartman upoznala je Vincenta Cassela, za kojeg se udala 1999. Tijekom braka živjeli su u odvojenim stanovima kako ne bi upali u rutinu i prešli u naviku jedno drugom. Unatoč tome, razveli su se 2013. godine.

Nakon razvoda govorila je da na zna što da radi sad kad je sama, a ostavila je otvorenom i mogućnost pomirbe rekavši da ljubav ne poznaje razvod. No to se nikad nije dogodilo. S Casselom je dobila dvije kćeri, danas 20-godišnju Devu, koja je fotomodel, i 14-godišnju Leonie.

Prvu kćer je rodila s 40 godina, a drugu s 45 

"S Devom sam ostala trudna u savršenom trenutku svog života. Bilo mi je 40 godina, naputovala sam se, naradila, nahodala crvenim tepisima i previše družila s meni nezanimljivim ljudima. Dvije godine nisam spavala, Devu sam dojila devet mjeseci, ali bila sam jako sretna što sam postala majka. Nisu mi smetala nikakva odricanja", rekla je svojedobno glumica. Drugu kćer rodila je s 45 godina.

Holivudsku slavu stekla je filmom Malena

Holivudsku je slavu stekla 2000. zahvaljujući glavnoj ulozi u filmu Malena. U priči o zamamnoj ženi talijanskog vojnika u Drugom svjetskom ratu koja postaje predmet ogovaranja u maloj sredini osvojila je publiku i kritiku, a film je zaradio i Oscara.

Nakon filma Malena Monica je počela dobivati razne uloge. Uspješne su bile one u drugom i trećem nastavku filmskog serijala Matrix. Veliku pažnju javnosti privukla je ulogom Marije Magdalene u kontroverznom filmu Pasija, koji je režirao popularni Mel Gibson. Zahtjevnom ulogom biblijske grešnice odmaknula se od imidža na koji je navikla publiku, a brojni filmski kritičari hvalili su njenu glumu na aramejskom jeziku.

Povezivali su je s azer­­bajdžanskim milijarderom

Nakon razvoda od Vincenta Cassela strani mediji pisali su da se glumica upustila u vezu s azer­­bajdžanskim milijarderom Telmanom Ismai­­lo­­vim, povezanim s ruskom mafijom. Ismailov je 2021. uhićen u Crnoj Gori po Interpolovoj tjeralici s optužbom za dva ubojstva, a Monica je demantirala bilo što više od prijateljstva sa sumnjivim bogatašem.

Od 2017. do 2019. godine bila je u vezi s 18 godina mlađim francuskim umjetnikom Nicolasom Lefebvreom.

>>Prekrasna Monica Bellucci blista u zagrljaju 18 godina mlađeg dečka

Posljednje dvije godine u vezi je s Timom Burtonom

Posljednje dvije godine u vezi je sa slavnim redateljem Timom Burtonom. U javnosti se često pojavljuju zajedno i njihovi obožavatelji često komentiraju da izgledaju zaljubljeno. Drže se za ruke, ljube, smiju i ne skrivaju koliko uživaju.

Par se upoznao prije 16 godina, a službeno su potvrdili vezu u listopadu prošle godine, kad su se pojavili na filmskom festivalu u Rimu držeći se za ruke.   

"Prije svega, drago mi je što sam upoznala tog čovjeka. To je jedan od onih susreta koji se rijetko događaju u životu... Znam ga kao čovjeka, volim ga, a sad idem upoznati i redatelja, počinje još jedna avantura. Volim Tima. I jako poštujem Tima Burtona", izjavila je u intervjuu za Elle France. 

Inače, Monica glumi u Burtonovom novom nastavku Bubimira uz Jennu Ortegu, Michaela Keatona i Winonu Ryder. 

>>Ok, ovo će vas šokirati. Novi Bubimir je bolji od originala

Monica: Uživam u svojim godinama

Nedavno je Monica progovorila o planovima za rođendan, ali i starenju.

"Sigurno ću ga rado proslaviti. Ne samo da sam još uvijek ovdje nego uživam u dobi u kojoj nastavljam otkrivati mnoge stvari. Rekla bih da se ne možete boriti i najavljivati rat elementu kao što je vrijeme, koje je daleko jače od vas: morate se dogovoriti, potpisati primirje i nadati se da će vas ono pomilovati. Voljela bih biti referentna točka za one mlađe od mene, kao što su moji 80-godišnji prijatelji bili i jesu meni", objasnila je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.