Tko je Marina Fernandez iz Sjena prošlosti? (Psst, nećemo nikom reći da to gledate)

Foto: Press/Dusko Jaramaz/Tino Juric/PIXSELL

NOVA domaća serija Sjene prošlosti krenula je s emitiranjem na RTL-u. Glavne uloge u seriji imaju Marina Fernandez, Jelena Perčin, Dajana Čuljak i Ana Maras Harmander.

I sigurni smo da ste se, kao i mi, na početku rugali sapuničarskom scenariju i lošoj glumi, no sudeći po komentarima na društvenim mrežama, isto tako znamo da ste se i navukli. Zato vam donosimo priču o glavnoj glumici Marini Fernandez (43) koja glumi, u seriji poprilično napaćenu, Olgu Vidović.

Deset godina živjela je u Portugalu

Marina Fernandez, djevojački Vučić, rođena je i odrasla u Splitu. Završila je Trgovačku školu, smjer komercijalist, i Glazbenu školu Josip Hatze, u kojoj je svirala obou. Tečno govori engleski, španjolski i portugalski.

U Portugal je otišla s 19 godina, a za tu zemlju kaže da je njezina druga domovina. Tamo se svojedobno zaljubila i udala. Kada je tamo stigla, nije znala jezik, a radna mjesta tražila je, kaže, po kriteriju obavljanja na engleskom jeziku.

Radila je i kao konobarica u gradskom kazalištu Almada, u čijoj su se kavani održavale jazz svirke. Jedne večeri klavijaturist je upitao bi li im se netko iz publike možda pridružio. Ubrzo su počeli zajedno nastupati, pjevala je u brojnim portugalskim kazalištima, hotelima i klubovima...

U Portugalu su krenule njene prve uloge

Od 2002. godine u Portugalu kreće i s prvim TV angažmanima, povremeno radi kao fotomodel, snima reklame i spotove. Deset godina poslije, 2012., vraća se u rodni Split gdje dobiva ulogu Marije Mrčele u sapunici Ruža vjetrova. 

Nakon Ruže vjetrova vratila se u Portugal zbog novog angažmana koji je trajao otprilike godinu dana. Zatim je u Hrvatskoj započela nekoliko glazbenih projekata. U Splitu je nastupala s više akademskih glazbenika. Na 17. Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku 2014. godine osvojila je nagradu za najbolju debitanticu originalnom pjesmom Voljet ću te ponovo sutra.

Odmalena voli glazbu

Glazba je odmalena dio njezina života. Ističe da je uvijek imala potrebu za glazbenim izražavanjem. Većina njene obitelji zaljubljenici su u glazbu, a ona je bila odgajana na standardnom jazzu, bluesu, a kasnije, dolaskom u Lisabon, upoznaje bossa novu i uči o tom glazbenom izričaju.

Povremeno je uzimala pauzu od glazbe i vraćala se u Portugal za potrebe snimanja. Putovanja na relaciji Split-Lisabon godinama su bili njezin život.

Što se tiče televizijskih projekata u Portugalu, glumila je u kriminalističkoj seriji Onde esta Elisa od 2018. do 2020. godine, gdje je imala jednu od glavnih uloga. Serija je adaptacija čileanske krimi-serije, a bavi se kriminalom, nasiljem u obitelji, trgovanjem ljudima i incestom. Ulogu u spomenutoj seriji smatra jednim od svojih najvećih glumačkih izazova.

Dok je radila na toj seriji, snimila je i nekoliko pjesama na engleskom jeziku i jednu na portugalskom. Slobodno vrijeme provodi volontirajući u humanitarnim udrugama koje rade s djecom. Prije četiri godine, u 39. godini, rodila je svoje prvo dijete, sina.

Posljednjih godina Hrvati je gledaju u TV reklami jednog trgovačkog lanca.

O čemu je riječ u seriji Sjene prošlosti?

Serija je rađena po turskoj seriji Osveta u štiklama (Ufak Tefek Cinayetler), koja se prikazivala u Hrvatskoj od 2018. do 2020. godine. Radnja serije prati živote četiri žene: Marte, Paule, Ane i Olge, koje su u srednjoj školi bile bliske prijateljice. Marta (Jelena Perčin) je kraljica kvarta, moćna i manipulativna. Napravit će sve što može da dobije ono što želi. I dalje se druži s Anom (Ana Maras Harmander) i Paulom (Dajana Čuljak), ali ih iskorištava.

Paula se trudi biti Martina kopija i uživa u tračevima i tuđoj nesreći, ali je emotivna. Anu svi pomalo podcjenjuju, ali je zapravo inteligentna. Olga (Marina Fernandez) je, pak, empatična i emotivna žena te uspješna ginekologinja. Međutim, u sebi već gotovo 20 godina nosi bol i ljutnju zbog nepravde koju su joj nanijele osobe za koje je mislila da su joj prijateljice.

Naime, njihovo prijateljstvo raspalo se kada su tri djevojke, predvođene Martom, smislile laž o Olgi, što je dovelo do javnog sramoćenja i izbacivanja Olge i njihovog učitelja književnosti Eduarda iz škole. Olga nije uspjela dokazati svoju nevinost i morala je napustiti predgrađe Zagreba.

Dvadeset godina kasnije putovi bivših prijateljica ponovo se isprepliću. Olga se suočava sa starim prijateljicama i budi se želja za osvetom, što pokreće niz neočekivanih događaja, uključujući i ubojstva.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.